Generálka Lipíčku vyšla, rozhodl první poločas

13.08.2017 16:12

Lipí - FC HD2D 5:3 (4:1)

branky: Lávička 2, O. Kaše, Zoch, Radouch
 
K poslední herní prověrce před startem nového soutěžního ročníku si fotbalisté Lipíčka pozvali nově složený táborský celek FC HD2D. Trenér Jurka se vinou dovolených, zranění a pracovních povinností musel obejít hned bez několika hráčů základního kádru. Avšak ani to nezabránilo tomu, abychom si připsali vítězství. O tom prakticky rozhodla již úvodní pětačtyřicetiminutovka, ve které jsme se prosadili hned čtyřikrát, naproti tomu hosté dokázali Macháčka v naší brance překonat pouze jednou.
 
Úvod utkání patřil Lipíčku, které se jednoduchými kombinacemi dostávalo do vyložených šancí, se kterými však nakládalo prachbídně. Především Roman Lávička, jenž si po vzoru seriálového hrdiny Laviho protáhl večerku na tzv. individuálu, jakoby nechal mušku v některém z budějckých nočních podniků. Nakonec se "Lavi" v několikáté vyložené šanci přeci jen dokázal prosadit, když se uvolnil ve vápně a propálil hostujícího gólmana - 1:0. Hosté o pár chvil později přispěchali s odpovědí a začínalo se od nuly - 1:1.  Zanedlouho ale přidal zjevně unavený Roman "Lavi" Lávička šťastným průstřelem druhý zásah a vrátil Lipíčku vedení - 2:1. Vzápětí využil Jan Zoch nedorozumění hostující obrany a přidal třetí zásah - 3:1. A když za dalších pár minut skóroval také Ondřej Kaše, vypadalo to na jednoznačnou záležitost - 4:1.
 
Ve druhém dějství tempo i vinou několika změn v sestavě opadlo, branky ale padaly i nadále. Za Lipíčko se prosadil již pouze rekonvalescent a navrátilec Vladimír Radouch, který zvyšoval již na 5:1. To hosté dokázali na naší obranu v čele s Macháčkem vyzrát ještě dvakrát - 5:3.
 
Generálka tak pro Lipíčko dopadla výsledkově dobře, přesto je týden před ostrým startem na hřišti zálohy Kamenného Újezdu co zlepšovat. Do nové sezóny vstoupíme v neděli 20. srpna od 17 hodin.
 
sestava: Macháček - M. Svoboda, Mojžíš, Čáp, Růžička - Říha, Klečka, Kruťko, O. Kaše - Lávička, Zoch
 
střídal: Radouch, Kocian (SK Jankov st. žáci)
 
Zpět