Ani na druhý pokus jsme v přípravě nedokázali skórovat

06.08.2015 22:16

Strýčice - Lipí 2:0 (1:0)

Ani druhé přípravné utkání fotbalistům Lipíčka příliš nevyšlo. Na hřišti posledního celku loňského ročníku III. třídy jsme předvedli mizerný výkon, navíc se nám opět nepodařilo skórovat. Domácí šli v utkání, které se hrálo za velkého vedra na dva pětatřicetiminutové poločasy, do vedení hned v jeho úvodu. Hosté lacině ztratili míč na polovině hřiště, domácí záložník  nic nevymýšlel a z velké dálky přeloboval vyběhnutého Pavla Kočera. Trenér Lipí musel mezi třemi tyčemi při neúčasti všech brankářů zaskočit a po vysokém balónu se natahoval marně - 1:0. Domácí vstřelená branka povzbudila a na hřišti existovali prakticky jen oni. Žádná z brankových příležitostí však nebyla využita.

Ve druhé půli Lipí přeci jen přidalo na obrátkách, zatlačilo domácí na vlastní polovinu a dokázalo si vytvořit několik vyložených šancí. Žádná z nich naneštěstí pro nás v síti domácí branky neskončila. Největší z nich spálili Lávička s Klečkou. Prvně jmenovaný sám před brankářem nedokázal dopravit balón za záda domácího brankáře, od kterého se odrazil k Petrovi Klečkovi, ale ten mířil ve stoprocentní šanci před poloprázdnou brankou pouze do břevna. Strýčičtí v závěru dokázali několikrát využít okének v obraně Lipí a podnikli několik rychlých brejků, žádný z nich ale nedokázali dotáhnout do úspěšného konce. Přesto se jim v samotném závěru podařilo své vedení ještě navýšit. Závar domácích ukončil hvizd rozhodčího, který dobře viděl ruku Davida Ivančova, jenž Lipíčku v tomto utkání vypomáhal. Následný pokutový kop s přehledem proměnil hostující "šedý vlk", který dal výsledku konečnou podobu - 2:0. Ihned po jeho brance totiž hlavní arbitr utkání ukončil. Lipíčku tak aktuální příprava příliš nevychází a necelé tři týdny před startem nového ročníku má hodně co zlepšovat.

sestava: P. Kočer - Z. Jinek, T. Jinek, Ivančov, Růžička - O. Kaše, Kruťko, Klečka (Lávička), Říha - P. Kaše (Š. Svoboda), P. Svoboda

foto z utkání ZDE

Zpět