Expedice Plzeň úspěšně dokončena

15.03.2015 15:43

Třináctka statečných se v sobotu 14.3. vydala směr Plzeň, kde pro nás byla v rámci projektu kopemezafotbal.cz připravena prohlídka místního pivovaru Gambrinus. Sraz byl v 9:30 na českobudějovickém vlakovém nádraží, následně si každý účastník nakoupil na cestu "náboje" a mohlo se jít na věc. Nakonec, za pět dvanáct, dorazil i Papi, který si den před protáhl večerku, a nic tak nebránilo tomu vyrazit. Ve vlaku se pilo, povídalo, debatovalo a cesta krásně plynula. Ve 12 hodin jsme byli v západočeské metropoli, do začátku prohlídky zbývaly ještě dvě hodiny, a protože se očekával náročný program, bylo potřeba se pořádně posilnit. V místní Spilce bohužel bylo plno a tak jsme nemohli ochutnat pravé místní speciality. I proto jsme museli vzít za vděk místní asijské restauraci s milým personálem, zde doplnili energii, vypili nějaké to pííííííííívooooo a prohlídce tak již nic nebránilo.

Po příchodu na místo určení a přidělení paní průvodkyně následovalo několikaminutové video o historii plzeňského zlatavého moku. Poté přišla na řadu prohlídka výrobní linky doplněná o spousty zajímavých informací. Po skončení prohlídky jsme byli zavedeni do místní interaktivní Gambrinus arény, kde jsme si vyzkoušeli kopání pokutových kopů, hraní na kytaru a bicí a také virtuální prohlídku do historie plzeňského pivovaru. Jako exekutor penalt s největším dynamitem v noze se ukázal Pepča Mojžíšů, kterému bylo naměřeno 93 km/h a v tomto směru neměl konkurenci. Také jsme si zahráli na herce při natáčení spotu s kameramanem, který nás po celou dobu prohlídky doprovázel společně se dvěma kolegy z projektu kopemezafotbal.

Na závěr pak přišlo to nejpříjemnější z celého dne. Posezení s vrchním sládkem, jenž nám krom spousty dalších zajímavých informací ukázal, jak správně pivo načepovat, jaký rozdíl je mezi mlékem a šnytem atd. Vše samozřejmě probíhalo za pravidelného pitného režimu doplněného o bohatý rautík. Jedlo se, pilo se a čas pomalu běžel. Na závěr si svou chvilku slávy při natáčeném rozhovoru užili starší Kašty a samozvaný předseda zájezdu Sirda, kteří udělali tečku za sobotní prohlídkou. Následoval přesun na nádraží, doplnění "nábojů" a cesta domů, která se nesla v podobném duchu jako dopoledne, jen byla ještě o něco veselejší a uvolněnější. Po příjezdu na místo určení se někteří rozhodli v tahu pokračovat, někteří zamířili domů odpočívat po náročném dni a za svými rodinami. Sečteno podtrženo, všichni jsme si sobotní den nadmíru užili a ať už večer, nebo druhý den ráno, jsme odcházeli s pocitem kvalitně odvedené práce. Závěrem bychom zároveň chtěli projektantům soutěže kopemezafotbal.cz moc poděkovat, byla to opravdu velmi povedená akcička.

fotogalerie z akce ZDE

Zpět