Fotbalisté Lipíčka za sebou mají soustředění v Třeboni

16.02.2016 21:57

Ve čtvrtek 11. února vyrazila první partička fotbalistů směr Třeboň, kde mělo Lipíčko na programu zimní soustředění. Ubytování v penzionu Alberta a vše okolo, včetně menšího fotbalového hřiště s atletickým oválem, splňovalo ty nejpřísnější kritéria a naši borci po celou dobu pobytu rozhodně nestrádali. Ihned po příjezdu a ubytování následovala první tréninková dávka v místní posilovně, kterou někteří, pro které není "fabrika na svaly" zrovna tím nejoblíbenějším a nejnavštěvovanějším místem, cítili ještě v neděli. Druhý trénink byl na programu po obědě a odpolední siestě, tentokrát již pod vedením hlavního trenéra Jurky. Hráči polykali dávky tentokrát na místním plácku s oválem. Večer přicestovali další účastníci akce a ti společně s ostatními absolvovali bowlingový turnaj ve vedlejší restauraci, někteří si poté večer zpříjemnili X-Boxem.

Od druhého dne následovaly tréninkové jednotky následovně: Ráno výběh po místní cyklostezce a po lehké snídani dopolední trénink na místním hřišti. Na tom se konal i závěrečný odpolední trénink každého dne. Tréninky byly zaměřené na rychlost, fyzičku, dynamiku, ale byly také okořeněné hrou s balónem, báčkem, či fotbálkem na čtyři branky. Krom tvrdé dřiny, která byla samozřejmostí, si všichni užívali pohodovou atmosféru a spousty zábavy. Některým se například z jesliček v báčku točí hlava ještě teď. Vyprávět by mohl mladší z bratrské dvojice Jinků, Jířa Holinka, nebo třeba Mates Svoboda.

Sobotní den si naši chlapci po výběhu a dopoledním tréninku zpestřili přátelským utkáním s místním výběrem. Šestice statečných (zbytek odjel na zápasy sálovky) doplněná o domácí hráče plus "gólman" Jurka na třeboňské umělce podlehla 2:5, ale za svůj výkon se rozhodně nemusela stydět, kdy poločas vyhrála 2:0. Poté se přeci jen projevil náročný program a také díky skvělým zákrokům trenéra Jurky jsme inkasovali pouze pětkrát. První branku mezi dospělými si připsal Štěpán Švejk Svoboda, druhý zářez obstaral Lukáš Kruťko.

Soustředění jsme poté všichni společně i s navrátilci ze sálovky zakončili v místní Besedě. Nejprve v pivnici a poté na diskotéce. Pilo se, jedlo se, tancovalo se, všichni se náramně bavili. Druhý den po pro někoho velmi náročném vstávání, jsme si zabalili fidlátka a vyrazili směr domov. Všichni zúčastnění si akci náramně užili. Zda se tvrdá práce projeví na jejich výkonech v jarní části, nám ukáží až následující měsíce.

fotogalerie z celého soustředění ZDE

Zpět