Hattrick Wegenkittla na tři body nestačil

18.08.2019 12:28

FC Nové Hodějovice - TJ Sokol Lipí

Stav zápasu: 4:4

Góly: 8´ Rudolf, 32´ Mrkvička, 51´a 69´ Carda / 3´, 16´a 63´ Wegenkittl, 58´ Kruťko

ŽK: 14´ Pokorný / 26´ Dušek, 55´ Kaše, 67´Boháč

Sestava: Macháček - Skála, Dušek J., Jinek T., Boháč - Kastl, Vondroušek, Kruťko, Moravec, Kaše - Wegenkittl

Střídali: Jinek Z., Zoch, Klečka, Bourek

K prvnímu soutěžnímu utkání nové sezóny vyrazili naši hráči na půdu Nových Hodějovic, které postoupily z IV. třídy. Trenérovi Pavlu Kočerovi chybělo 5 hráčů, přesto se však Lipíčko díky novým posilám sešlo v hojném počtu.

Hned první minuta utkání nabídla první šanci. Domácí útočník však při pokusu přehodit Macháčka branku netrefil. Hodějovice byly aktivnější směrem do útoku. Ve 3´ ale přišel i velký závar ve vápně Hodějovic, domácí svým nedůrazem nebyli schopni odkopnout míč, který se dostal k Wegenkittlovi, ten zachoval chladnou hlavu a prostřelil míč přes kupu hráčů k pravé tyči domácí branky. 0:1. Útoky domácích končily především nepřesnou přihrávkou nebo dlouhým nákopem, který sebral Macháček. V 8´ bylo vyrovnáno. Domácí předvedli rychlý kontr, na který obrana Lipíčka nestihla zareagovat, po centru z pravé strany neměl nabíhající hráč Hodějovic problém uklidit míč do odkryté brány. 1:1. O pár minut později si Lipí málem dalo vlastního góla. Dušek malou domu přehodil Macháčka, míč se naštěstí odrazil od břevna zpět do hry, odkud ho Macháček odkopl do zámezí. Utkání bylo vyrovnané, hra se přelévala z jedné strany na druhou se spoustou šancí pro oba týmy. Po čtvrthodině hry se Wegenkittl trefil podruhé. Po pěkném centru z levé strany se dostal před bránícího hráče a hlavou nekompromisně zavěsil. 1:2. V dalších šancích jsme viděli Kruťka, v jednom případě mu nebyl uznán gól kvůli offsidu, v dalších nezakončil přesně. Střely Moravce a Vondrouška také gól nepřinesly. Hodějovice sázely na dlouhé míče za obranu. Ve 32´ nabíhající hráč domácích přehodil Macháčka a pro dalšího již bylo snadnou prací doklepnout míč do prázdné brány. 2:2. Do poločasu již zůstaly šance obou mužstev nevyužity.

Do druhého poločasu vstoupilo aktivněji Lipí, byli to však domácí, kdo udeřil. Moravec ztratil na půli balón, středový hráč Hodějovic rychle prohodil míč naší obranou na nabíhajícího útočníka a ten nedal Macháčkovi šanci. 3:2. Na odpověď jsme nemuseli čekat dlouho. Na pěkný roh Kastla si naskočil Kruťko a tentokrát se hlavou už nemýlil. 3:3. Jeden dlouhý míč za obranu zužitkovalo i Lipíčko. Stoper domácích chtěl hrát hlavou malou domů, ale míč vůbec netrefil. Poslal tak do šance dotírajícího Wegenkittla a ten kličkou gólmanovi zkompletoval hattrick. 3:4. V dalších minutách držel naději na tři body Macháček, když pochytal pár střel domácích. Na jednu byl však krátký. Hráč Hodějovic prošel z levé strany prostředkem hřiště až před Macháčka a zakončil přesně k tyči. 4:4. V dalších zakončeních Klečka ani Moravec netrefili domácí branku. V posledních minutách byla hra rozkouskovaná střídáními a spoustou faulů, vyložené šance jsme se už nedočkali a tak zápas skončil remízou.

V první kole jsme viděli gólové hody, ale i spoustu neproměněných šancí, kdy oba týmy mohly strhnout vítězství na svou stranu. V zápase se blýskl Ondřej Wegenkittl, který hned v prvním utkání za Lipíčko nastřílel hattrick. Černou kaňkou je zranění našeho gólmana Jiřího Macháčka, kterému přejeme brzký návrat na trávník.

Další utkání sehraje Lipíčko v neděli 25. 8. v 15:00 proti Mokrému. Přijďte si užít pouťové derby.

Zpět