Jiří Holinka novou posilou Lipíčka. Kádr naopak dočasně opouští Jan Růžička!

14.08.2015 11:09

Jiří holinka novou posilou lipí

Začátek sezóny se kvapem blíží, již příští neděli zahájí fotbalisté Lipíčka nový ročník domácím utkáním proti Pištínu. Po loňské, vcelku vydařené sezóně, ve které jsme obsadili třetí příčku, budeme chtít zaútočit na ty nejvyšší mety a loňské umístění ještě vylepšit. Pomoci by k tomu měl také středopolař Jiří Holinka, jenž přichází prozatím na půlroční hostování z mateřského Týna. Čerstvě čtyřiadvacetiletý fotbalista neunikl našim redaktorům, kteří ho týden před začátkem soutěže krátce vyzpovídali. 
 
Můžeš fanouškům krátce představit sebe a svou dosavadní fotbalovou kariéru?
S fotbalem jsem začal v 5 letech, kdy mě otec poprvé přivedl na trénink do FK Olympie v Týně nad Vltavou, odkud pocházím a kde jsem strávil celou svou mládežnickou fotbalovou kariéru od přípravky až do mužů. Díky zranění a pracovní vytíženosti jsem s fotbalem na sezonu skončil a po roce se k němu opět vrátil. Sice už ne za Olympii, ale jako hostující hráč Slavoje Temelín, kde jsem působil necelé 2 sezony. Poté, opět z pracovních důvodů, jsem se nemohl fotbalu plně věnovat, a tak jsem kariéru znovu přerušil.
 
Jak došlo k tomu, že ses ocitl v Lipí?
Fotbal mi začal chybět a díky změně mého bydliště do Českých Budějovic, kde jsem poznal i kluky, kteří hrají za Lipíčko, nebylo tak těžké uhodnout v jakém dalším klubu zahájím novou sezonu.
 
S jakými cíli do Lipí přicházíš?
Doufám, že budu alespoň trochu svým působením pro tým nějak užitečný a rvát se s klukama o čelo tabulky..:) A také díky losu bude pro mě sezona mnohem zajímavější, kdy se v 10. kole utkáme proti mému mateřskému klubu týnské Olympii.
 
Příští týden již začíná nová sezóna. Jak se těšíš a s čím do utkání s Pištínem půjdete?
Těším se moc, je to pro mě nová výzva a jsem rád, že si po dvouleté pauze můžu znovu zahrát velký fotbal. S Pištínem do utkání půjdeme určitě s cílem vyhrát a tím ukázat, že Lipíčko bude nedobytná tvrz!! :))
 
 
 

Jan Růžička míří na Sedlec

U startu nové sezóny bude naopak chybět Jan Růžička. Dlouholetá stálice na levém kraji obrany se rozhodla přijmout nabídku Sedlece. Devátý celek loňského ročníku 1.B třídy získal „Pida“ na půlroční hostování. Přátelé, kamarádi, spoluhráči, fanoušci. Rozhodl jsem se nabídku Sedlece přijmout. Není v tom nic osobního, ani urážlivého. Kluci, se kterými jsem vyrůstal, mě poprosili o pomoc, tak proč to nezkusit. Nedělám si žádné iluze, budu nosit vodu. V Lipí je v současnosti skvělý kádr, který se beze mne obejde. Pokud by tomu tak nebylo, nikdy bych tuto nabídku nepřijal, říká ke svému překvapivému kroku týden před startem soutěže zkušený zadák. Nebojte, trávu vám budu sekat pořád. A do Lipí se určitě vrátím, vždyť jsem ještě nedal ten gól, dodává na závěr s úsměvem správce lipského fotbalového hřiště.
 
 
Změny  v kádru před sezónou 2015/2016
 
Příchody: 
Jiří Holinka (hostování z Týn n. Vlt.), Jiří Macháček (hostování z Jankov/Dubné „B“), Miroslav Zvánovec (návrat z hostování Jankov/Dubné „B“), David Ivančov (SK Planá)?
 
Odchody:
Jan Růžička (hostování Sedlec), Josef Babouček (hostování Radošovice-Strýčice), Ladislav Mayr (Vyšší Brod), Zdeněk Medula (Vrábče)?
Zpět