Lipíčko předvedlo ve Vrábči mizerný výkon

05.05.2019 19:11

TJ Vrábče - TJ Sokol Lipí

Stav zápasu: 1:0

Góly: 11´ Ohrazda

ŽK: - / 85´ Skála

Sestava: Macháček - Svoboda M., Mojžíš "C",  Jinek T., Kaše - Jinek Z, Svoboda Š., Moravec, Skála, - Bourek, Jeněk

Střídali: Kruťko, Zoch, Dušek

K dalšímu zápasu Lipí cestovalo k rivalovi do Vrábče.

Když hned v 1´ utkání vystřelil na domácí branku Moravec, vypadalo to, že Lipíčko vstoupí do zápasu dobře. Bohužel to byla jedna ze tří střel, kterou hostující hráči vyslali na branku Vrábče. Hned poté převzali otěže domácí. Snažili se kombinovat, sympaticky rozehrávali své akce postupným útokem od stoperů. Hráči Lipí si nedokázali obsazovat vrábečské hráče, všude byli pozdě. Domácí byli u všech odražených balónů dřív, ze strany Lipí se na hřišti kupily fauly. Jednu z mnoha standartek dokázala Vrábče využít. Z poloviny hřiště zahrávaný balón letěl do vápna, kde Š. Svoboda nedokázal pohlídat náběh Ohrazdy a ten zakončil do protipohybu Macháčka. 0:1. Po obdržené brance se obraz hry nezměnil, Lipí se stále nedokázalo dostat do zápasu. Za zmínku stojí až poslední minuty poločasu. Po kombinaci na levé straně hřiště se ke střele dostal Jeněk. Domácí gólman stihl na poslední chvíli míč vyškrábnout svými rukavicemi na roh. Před koncem první pětačtyřicetiminutovky ještě vyslal svoji typickou dělovku Moravec, brankář Vrábče vyrazil míč na roh. Do kabin se šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Ve druhém poločase jsme od obou týmů viděli už pouze nakopávané míče. Po chybné rozehrávce hostující obrany mohla Vrábče navýšit své vedení, ovšem míč skončil pouze v Macháčkových rukavicích. Dlouhé centry z obou stan byly většinou nepřesné, kombinaci nepomohl ani nerovný terén. Lipí si vybojovalo několik rohů, které zůstaly nevyužity. Po jedné ze strandartek zakončoval nikým nehlídaný na hranici penalty Moravec, hlavou nezamířil přesně. Hra se převážně odehrávala od vápna k vápnu, oba brankáři neměli moc práce. V 80´ Macháček vykopl dlouhý míč, Skála zpracoval pro Mojžíše, ten udělal kličku, ale střela mířená na zadní tyč letěla vedle domácí branky. Lipíčko si na konci zápasu nedokázalo vytvořit žádný tlak a tak výsledek zůstal již nezměněn.

Celé utkání moc fotbalové krásy nepobralo a Lipíčko po mizeném výkonu nemohlo pomýšlet na jakékoliv body. Přes týden je potřeba potrénovat a vrátit se zpět ke kombinačnímu fotbalu. Děkujeme za podopru fanouškům, kteří i za chladného počasí do Vrábče dorazili.

Příští zápas se hraje opět na venkovním hřišti. V neděli 12. 5. zavítáme do Hrdějovic. Zápas začíná v 17:00.

 


Zpět