Lipíčko si připisuje cenný skalp v derby

24.09.2018 09:33

TJ Sokol Lipí - TJ Vrábče

Stav zápasu: 2:1

Góly: 65' Jeněk, 70' J. Říha / 47' Mojžíš (vlastní)

ŽK: 55' Bourek, 90' Macháček / 44' Sedlický, 45' Lerche, 62' Jurčík, 90' Vejskrab

ČK: 62' Skála

Sestava: Macháček - Svoboda M., Mojžíš "C", Vondroušek, Jinek T. -  Skála, Říha M., Holinka, Říha J. - Moravec, Jeněk

Střídali: Bourek, Svoboda Š.

Hned v úvodu zápasu jsme viděli od obou týmů plno nepřesností na zahuštěném prostoru. První akci zápasu rozehrával M. Svoboda, dával do středu hřiště na Moravce, ten poslal prudký míč po lajně, nabíhající Skála ho už ale na hrací ploše nezachytil. Hostující útočník se po vhazování obtočil okolo T. Jinka a nebezpečně vypálil. Naštěstí střela mezi tyče nemířila. Dlouhý výkop přiletěl až do vápna hostí, stoper Vrábče odkopem trefil dotírajícího Jeňka, míč se ale odrazil pouze k hostujícímu gólmanovi. Další přihrávku adresoval J. Říha Moravcovi, jeho dlouhý centr skončil až za brankovou čárou. Následná akce už byla o něco povedenější. Jeněk krásnou průnikovkou našel ve středu hřiště Moravce, ten měl míč pod nohou, a tak střela z hranice vápna nebyla ani razantní, ani přesná. Lipíčko dobře kombinovalo a otáčelo hru. Moravec v individuální akci tvrdě vypálil, gólman Vrábče vyrazil míč na roh. Skála rozehrál roh po zemi na Vondrouška, ten dostal míč před branku, kde se v jasné šanci ocitl M. Říha. Přízemní střelu ale hostující gólman vychytal. Střely Holinky a Moravce mířily vedle. Lipíčko kombinačně přeneslo hru zprava doleva, Holinka přihrával J. Říhovi, jeho střelu zblokovali obránci na roh. Za Vrábči se na výlet vydal stoper Ohrazda, přešel přes dva hráče, ocitl se na levém křédle, odkud doprostřed přihrával nabíhajícímu útočníkovi, ten pálil vedle. Lipíčko stále drželo balón a dobře kombinovalo, ovšem žádnou vážnější akci si domácí nevytvořili. Vedle stříleli M. Říha a M. Svoboda. Ve 29' jsme viděli velký závar před hostující brankou. Po ose Jeněk - J. Říha - M. Říha poslední jmenovaný střílel, ale nechal vyniknout pouze gólmana hostí. Oba týmy nepřesně kombinovaly a zbytečně ztrácely míče. Ve 34' střílel M. Svoboda, gólman míč vyrazil. Sám na malém vápně se s míčem u nohy ocitl Moravec, ve velké šanci trefil pouze břevno hostující branky. Vrábče se do konce poločasu již k zakončení nedostala. Moravec ještě po centru Mojžíše pálil z voleje těsně mimo branku. V prvním poločase jsme se branky nedočkali.

Druhý poločas nezačal pro Lipí vůbec dobře. Hned ve 46' hosté zahrávali standartku z vlastní půlky, nikým neatakovaný Mojžíš chtěl míč odkopnout, což se mu nepovedlo a krásným lobem překonal Macháčka. 0:1. Další nebezpečnou standardku vracel hlavou na vápno hostující hráč, míč poskakující po malém vápně Macháček sebral. Lipí se do zakončení nedostávalo. Nejprve Skála poslal příliš dlouhý míč na J. Říhu, poté Bourek nahrával Moravcovi do špeku. V 54' zahrávali hostující roh, na zadní tyči hlavičkoval úplně sám kapitán Vrábče, šanci ale trestuhodně zahodil. Další pokus z 35 metrů přehodit Macháčka také nevyšel. V 62' šlo Lipí do 10. Skála neudržel své nervy a za oplácení vyfasoval ČK. Vrábče po tomto momentu byla chvíli na koni, držela míč, ale do žádné vážnější akce se nedostala. Netrvalo dlouho a Lipíčko se oklepalo. Mojžíš poslal dlouhý balón na J. Říhu, ten v souboji dostal míč k Jeňkovi, který propasoval míč do brány. 1:1. Lipíčko převzalo otěže zápasu. V 70' byl ve vápně faulován M. Svoboda a pískala se penalta. K zahrávání se dlouho nikdo neměl, nakonec to na sebe vzal J. Říha a s přehledem proměnil. 2:1. V další akci Vondroušek dával na Holinku, který byl zastaven nedovoleným zákrokem. Z následného trestňáku Moravec trefil pouze zeď. Tempo hry začalo pomalu upadat, přesto Lipíčko i v 10 mělo více ze hry. V 84' přišel z levé strany centr od Holinky, míč letěl na penaltu na úplně volného Š. Svobodu. Ten ale míč promáchl. Vrábče se už zřejmě smířila s výsledkem, žádný nápor v posledních minutách nepřišel a tak zápas skončil 2:1 pro Lipí.

Lipíčko dnes odehrálo krásný kombinační zápas. Je nutno kluky pochválit za bojovnost, že se semkli a v 10-ti dokázali zápas dotáhnout do vítězného konce.

Pár fotek naleznete zde: skj-naty.rajce.idnes.cz/Sokol_Lipi_-_TJ_Vrabce/ - Foto Natálka Kočerová

Další zápas odehraje Lipíčko taktéž na domácí půdě, a to v neděli 30.9.2018 od 15:00 proti Hrdějovicím "B".

Zpět