Lipíčko si připisuje první jarní porážku

29.04.2019 11:49

TJ Sokol Lipí - TJ Sokol Chrášťany

Stav zápasu: 2:3

Góly: 33´ Moravec, 81´ Kaše / 12´ a 57´ Vomáčka, 87´ Drozd

ŽK: 56´ Jinek T. / 9´ Drozd, 51´ Kremsa

Sestava: Macháček - Svoboda M., Mojžíš "C",  Vondroušek, Skála - Klečka, Jinek T., Moravec, Kaše - Bourek, Jeněk

Střídali: Jinek Z., Kruťko

Úvod zápasu pojaly oba celky velice aktivně a během prvních deseti minut si každý tým vypracoval několik nebezpečných akcí i se zakončeními, které se ale buď nevešly mezi tři tyče, nebo je pochytali brankáři. Vysoko nad stříleli Bourek a Skála. V 11´ se hráč hostů Drozd protáhl po levé lajně okolo tří našich bránicích hráčů a předložil míč na malé vápno svému spoluhráči, který už jen doklepl míč do naší sítě. 0:1. Následovali další akce Chrášťan. Jednu zmařil dobrým obranným zákrokem Kaše, podruhé se jednalo o ofsajd, ve třetí akci se po patičce od spoluhráče ocitl hráč hostů sám před Macháčkem, kterého ale trefil. V další akci hlavičkoval chrášťanský hráč vedle tyče a v další vysoko přestřelil. To už běžela 30´, když se hráči Lipí po delší odmlce také dostali k brance hostí. Slabou střelu vyslal M. Svoboda. Ve 33´ se už skóre měnilo v náš prospěch. Aut Skály na Bourka, ten posunul na Moravce, který vystřelil tvrdou přízemní střelu a brankář hostů mu nepřesvědčivým zákrokem pomohl ke skórování. 1:1. Po dalším autu Skály střílel Kruťko, bohužel mimo bránu.

Hned na začátku druhého poločasu se po našem rohu v nadějné situaci ocitl Moravec, avšak brankář hostů jeho hlavičku vyrazil. Hosté ale na sebe také nenechali dlouho čekat. Nejprve úplně volný hráč Chrášťan dostal zleva centr a naštěstí pro Lipí vystřelil pouze do Macháčkovy náruče. V 57´ bylo domácímu mužstvu odpískáno bránění ve hře. Standartní situaci rozehráli hosté nákopem do vápna, kde byl úplně volný kapitán a hlavou tentokrát Macháčka překonal. 1:2. Následovalo 10minutové hluché období z obou stran. Poté se Lipíčko sebralo a vypracovalo si několik příležitostí. Mojžíš střílel nad branku, centr Vondrouška pouze prolétl vápnem hostů, Moravcův přímý kop prosvištěl okolo pravé tyče. V 71´ poslal T. Jinek krásný míč na nabíhajícího Kašeho, který šel sám na brankáře a s přehledem proměnil. 2:2. Lipí se tlačilo dopředu a chtělo ještě zvrátit výsledek ve svůj prospěch. Avšak v 87´ přišla studená sprcha. Nejrychlejší hráč na hřišti Drozd dostal na půlce míč, doslova přesprintoval 3 naše hráče, udělal si před Macháčkem kličku do středu hřiště a poslal míč do branky. 2:3. Lipí už odpovědět nedokázalo.

Lipíčko v tomto utkání sahalo po bodu, bohužel si nedokázalo pohlídat závěr utkání a tak mu Chrášťany připravily první jarní porážku.

Další zápas se odehraje v neděli 5.5.2019 od 15:00 ve Vrábči.


Zpět