Lipíčko udrželo v přímém souboji 2. místo

29.10.2018 13:49

TJ Sokol Lipí - TJ Mír Dívčice

Stav zápasu: 5:2

Góly: 17´ a 59´ Kaše, 57´ a 64´ Jeněk, 81´ Moravec / 50´ Stehlík, 62´ Strnad

ŽK: 40´ Svoboda Š., 55 Jinek Z. / 38´ Semrád, 68´ Valenta V., 75´ Tvrzický

ČK: 39´ Semrád

Sestava: Macháček - Jinek Z., Mojžíš "C", Jinek T., Kaše - Svoboda M., Svoboda Š., Říha J., Moravec, Radouch  - Jeněk

Střídali: Kruťko, Novák

Sváteční neděle za chladného podzimního počasí nabídla duel 11. kola mezi domácími TJ Sokol Lipí a hostujícím celkem TJ Mír Dívčice. Oba týmy bojují o čelo tabulky, ve které je dělil od sebe pouhý bod.

Podle očekávání začal zápas aktivně na obou stranách. Oba celky se snažily hrát kombinační fotbal a vytvářely si dobré střelecké pozice, které ale ani jeden z týmů nedokázal gólově proměnit. V 17´ byl v hostujícím pokutovém území faulován Š. Svoboda a sudí nařídil pokutový kop. Zodpovědnost na sebe vzal Kaše, který s klidnou hlavou a střelou k tyči penaltu proměnil. 1:0. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale výraznější šance nepřinášela. Důležitý moment celého utkání přišel ve 40´. Hosté zatlačili domácí Lipíčko až do jejich vlastního vápna, kde byl na hranici šestnáctky faulován Petr Semrád. Sporný moment ale nekompromisní sudí Kubeša vyhodnotil jako faul mimo vápno. Sám faulovaný Semrád toto rozhodnutí nepřijal a po výměně několika nevhodných slov s rozhodčím byl napomenut žlutou kartou. Ani poté se jeho emoce neuklidnily, a tak arbitr Kubeša vytáhl druhou žlutou a poslal tak Semráda se zchladit pod sprchu. Následný trestný kop letěl vysoko nad Macháčkovu branku.

Po změně stran, i přes početní oslabení, začali aktivněji hosté. V 50´ si vytvořili tlak před pokutovým územím domácích, ve kterém se míč odrazil ke kopačkám Stehlíka a ten svou střelou překonal jak Macháčka v bráně, tak i M. Svobodu, kterému chyběly centimetry, aby míč vykopl z brány. 1:1. Vyrovnání domácí probudilo, přišla střelecká sedmiminutovka. V 57´ využil Jeněk svoji rychlost, překonal hostující obranu a s přehledem zakončil. 2:1. Lipíčko bylo znovu na koni a hned v 59´ po krásné kombinaci Novák poslal finální nahrávku patičkou na nabíhajícího Kašeho, který tvrdou střelou zvýšil vedení Lipíčka na 3:1. V 62´ vybojovali hosté rohový kop, po jehož rozehrání se do vzduchu zavěsil Strnad a hlavou poslal míč do protipohybu Macháčka. 3:2. Gólová přestřelka pokračovala. V 64´ poslal J. Říha krásnou průnikovou přihrávku za obranu Dívčic na nabíhajícího Jeňka, který běžel sám na brankáře a následně propálil hostujícího gólmana. 4:2. Oba týmy se snažily hrát stále kombinační fotbal. Poslední direkt pro hosty přišel v 81´. Po dlouhém výkopu Macháčka propadl míč až za obranu hostů na nabíhajícího Moravce, který zkušeně přeloboval vybíhajícího gólmana hostí. 5:2.

Lipíčko tak po dvou prohrách získalo tři body, čímž potěšilo věrné diváky, kteří se i za velmi nevlídného počasí přisli na zápas podívat.

Příští zápas Lipí odehraje na Borku v neděli 4.11.2018 od 14:00.


Zpět