Lipíčko začalo jaro remízou

25.03.2019 07:12

SK Mladé "B"  - TJ Sokol Lipí

Stav zápasu: 0:0

ŽK: 27´ Kaše, 81´ Skála

Sestava: Macháček - Svoboda M., Mojžíš "C",  Vondroušek, Skála - Říha M., Holinka, Svododa Š., Kaše - Kruťko, Jeněk

Střídali: Bourek, Jinek T.

K prvnímu zápasu jarní části sezóny cestovali naši hráči na půdu posledního týmu do Mladého.

Začátek zápasu se odehrával ve velice svižném tempu. Oba týmy se snažily na těžkém terénu kombinovat. K prvnímu zakončení se dostali domácí v sedmé minutě. Trestný kop vyboxoval Macháček na roh. Jedenáctá minuta přinesla první střelu hostujícího celku. Vondroušek si narazil míč s Kruťkem, střela mezi tyče ale nezamířila. O minutu později další akci zakládal Macháček. Přesným výkopem našel nabíhajícího Kruťka, ten si míč zpracoval a popotáhl, avšak zakončení bylo příliš slabé a tak domácího gólmana nemohlo překvapit. Další minuty patřily domácím. Rychlá rozehrávka přímého kopu ale nic nepřinesla, stejně tak další dva rohy a následné zakončení mimo tři tyče. Na druhé straně pálil Holinka, střelu stihli domácí zablokovat. Ve 20´ se dala pískat penalta. M. Svoboda zfauloval ve vápně domácího hráče, rozhodčí ovšem zůstal chladný a tak se hrálo dál. Střela Vondouška letěla nad branku a centr M. Říhy zakončoval hlavou Jeněk hlavou pouze gólmanovi do náruče. Dobře fungovala spolupráce na pravé straně M. Svoboda - Kruťko, bohužel ani to nevedlo k prvnímu gólu. Po autu M. Říhy si domácí málem dali hlavou vlastní gól. Největší šanci Lipí měl T. Jinek. Naskočil si na Vondouškův centr, ale hlavou trefil pouze dobře stojícího domácího brankáře. V závěru prvního poločasu dominovali hráči Mladého. Dostali se celkem ke třem zakončením i díky nedůrazným odkopům obrany Lipí. Macháček za sebe žádnou střelu nepustil a tak první poločas skončil bez branek.

Druhý poločas začal dlouhým výkopem Macháčka. Jeněk si míč zpracoval, ale 30-ti metrovým sprintem se spíše zahnal k rohovému praporku. Oba týmy se střídaly v nepřesné kombinaci. Ke střele se Lipí dostalo až v 50´, kdy se míč z rohu dostal až k Mojžíšovi, který ale nemířil přesně. V 60´ zahrozilo poprvé i Mladé. Domácího útočníka vychytal Macháček. Hrál se fotbal bez zakončení, oba týmy se snažily kombinovat, ale nepřesné přihrávky a špatný 1. dotek vedl pouze ke ztrátám balonu. Vondroušek se snažil rozehrávat většinu akcí Lipí. V 78´ však mělo velkou šanci Mladé. Na levé straně nešťastně tečoval míč Kruťko, domácí útočník se ocitl sám před Macháčkem, naštěstí pro Lipí hostující branku přestřelil. Ani akce po ose Vondroušek - Holinka - Svoboda M. ke gólu nevedla. Deset minut před koncem Skála fauloval před vápnem domácího hráče a Mladé mělo možnost zahrávat trestný kop z velice dobré pozice. Macháček balon vyrazil a následná dorážka se mezi tyče nevešla. Ke konci zápasu táhl ofenzivu Lipí zkušený Vondoušek, který měl v poslední minutě možnost změnit skóre utkání. Na hranici vápna se uvolnil kličkou doprostřed, ale sám před gólmanem nevystřelil příliš důrazně a gólman tak míč pohodlně sebral do rukavic. Následoval hvizd rozhodčího, diváci se tak žádné branky nedočkali.

Utkání skončilo zaslouženou remízou. Další zápas se odehraje v neděli 31. 3. 2019 tradičně v 15 hodin na hřišti v Lipí. Soupeřem nám bude tým SK Lišov. Přijďte naše hráče podpořit.


Zpět