Na závěr sezóny bod za remízu s Borkem

17.06.2019 09:07

TJ Sokol Lipí - FK Borek

Stav zápasu: 1:1

Góly: 22´ Kruťko / 23´ Kaše vlastní

Hráno bez karet

Sestava: Macháček - Kaše, Mojžíš "C",  Jinek T., Skála - Jinek Z., Kruťko, Říha M., Svoboda Š., Klečka, Moravec

Střídali: Kümmel

Úvod zápasu byl z obou stran velice aktivní, ovšem odehrával se převážně ve středu hracího pole. První velkou šanci si vybojoval M. Říha. Naneštěstí pro Lipí si ale míč v poslední chvíli ukopl, stoper Borku však míč odkopl jen k dalšímu našemu hráči, který okamžitě přihrával zpět na nabíhajícího M. Říhu, ten si ale nepohlídal ofsajdovou lajnu. Hned vzápětí v další šanci Klečka roztáhl hru doprava na Moravce, který dával přihrávku pod sebe na znovu nabíhajícího M. Říhu, tomu však střela vůbec nesedla a pouze doskákala do náruče gólmana hostí. Následně zahrával Moravec po faulu na svojí osobu trestný kop za hranicí vápna, ovšem napálil jen zeď, z odraženého balónu pak ještě střílel Mojžíš. Po čtvrt hodině hry si vypracoval akci Borek, když jejich útočník pálil z levé strany, Macháčkovi prošel míč pod tělem, naštěstí pro Lipí mimo branku. Dále Lipí rozehrávalo z vlastní půlky dlouhý balón, Kruťko prodloužil hlavou pro Klečku, který se dostal k zakončení. Míč však netrefil ideálně a slabá střela nemohla udělat brankáři hostů žádné problémy. Poté zahrával rohový kop Moravec, obránci Borku míč odvrátili pouze k Mojžíšovi, který vyslal dělovku na bránu hostů. Gólman stihl střelu vyrazit a dorážka Moravce se už nepovedla. Ve 22´ házel Z. Jinek dlouhý aut do vápna, našel Kruťka a ten další vyhranou hlavičkou uklidil míč do sítě. 1:0. Hned vzápětí si ale Kaše dal vlastní gól, když při snaze o odkop špatně trefil centrovaný míč ze strany a bohužel přehodil i Macháčka. 1:1. Na útočný výlet se pak vydal Mojžíš. Udělal pár kliček, narazil si s Moravcem, dostal se i ke střele. Gólman hostí byl ale na správném místě. Před koncem poločasu se ještě dala pískat penalta pro domácí, když byl ve vápně faulován Moravec.

Po změně stran jako první zahrozil Borek. Hlavička letěla po rohovém kopu nad branku. V další šanci se ocitl Klečka, když mu Moravec s M. Říhou vybojovali míč, pálil ale těsně nad. Poté domácí zahráli rohový kop, který byl však odvrácen. Na půli propadl Skála, naštěstí si hráči Borku nepohlídali ofsajd. Po deseti minutách hry druhého poločasu šel Moravec sám na brankáře, ten ho vychytal. Klečka se k dorážce už nedostal a hned na druhé straně musel hasit rychlý brejk hostů Mojžíš. O pět minut později vyslal Mojžíš nádherný pas na nabíhajícího Klečku, který šel sám na bránu. Se zakončením však dlouho váhal, až mu obránce střelu zablokoval. Následně se ke dvěma hlavičkám dostal Kruťko, další branku ale nepřidal. Deset minut před koncem se v šanci ocitl střídající Kümmel, centr od Kašeho ale netrefil. Před závěrečným hvizdem ještě pálil z velkého úhlu Moravec, bohužel jen do boční sítě. A tak se už skóre zápasu neměnilo.

Naši hráči podali ve velkém vedru sobotního odpoledne velice dobrý výkon, vypracovali si mnoho slibných šancí, které se jim ale bohužel nepodařilo proměnit. Lipíčko bylo celý zápas lepším týmem a příjemně tak zakončilo právě skončenou sezónu 2018/19, ve které se umístilo na krásném 3. místě. Nedílnou součástí tohoto úspěchu byli i naši fans, kterým děkujeme za podporu!

V průběhu letní pauzy vás budeme informovat o všech změnách, které se chystají do další sezóny.


Zpět