Novým trenérem Lipíčka se stává Lukáš Kruťko

14.08.2018 17:01

V klubu do tohoto týdne působil jako hráč a dlouholetý kapitán. Ve své hráčské kariéře si kromě Lipí zahrál také za SK Jankov. Nyní se Lukáš vydává na svou první trenérskou štaci.

Jaký byl důvod přerušit hráčskou kariéru a pokračovat v Lipí ve funkci trenéra?

Ahoj, těch důvodů bylo víc. Ten největší byl, že jsme ještě týden před soutěží neměli trenéra.  A vzhledem k tomu, že bývalému trenérovi jsem dlouhodobě pomáhal a před pár lety jsem si i udělal licenci, byla to pro mě jasná volba.

Trenér by měl mít autoritu a stejný přístup ke všem hráčům. Nebojíš se, že to nebude fungovat, když jsi do teď působil jako hráč?

Určitě trochu obavy mám, ale na druhou stranu jako dlouholetý kapitán Lipí věřím, že to zvládnu a kluci mě budou respektovat.

Pozici trenéra budeš zastávat sám nebo ti bude někdo pomáhat?

Největší zodpovědnost budu mít já, ale na trénování naštěstí sám nebudu. Pomoc mi přislíbili Adélka a Eliška Šturmovy a Jan Růžička. Za což bych jim už teď chtěl mockrát poděkovat.

Jaký byl pohyb v kádru?

Přišlo pár nových a myslím i kvalitních hráčů. Další naši hráči doléčili zranění z minulé sezony, takže očekávám boj o základní sestavu. Můžu říct, že kádr máme kvalitní, ale vše ukáže až sezóna.

Jakou hrou byste se chtěli ve III. třídě prezentovat?

Tak určitě bychom se chtěli prezentovat hezkým kombinačním fotbalem, ale jen na krásu se hrát nedá! Musíme makat a hlavně hrát týmově.

Jaký je cíl do sezóny?

To mi vedení ještě neoznámilo. Není žádným tajemstvím, že v Lipí chceme hrát vždy o co nejlepší umístění.

S týmem jsi absolvoval celou letní přípravu. Jak si myslíš, že na tom hráči jsou po fyzické i herní stránce?

Já myslím, že je to velký rozdíl oproti jaru. Scházeli jsme se vždy v dobrém počtu a na klucích bylo vidět, že je to baví. A to je to nejdůležitější.

Již tuto sobotu od 17:00 hrajete první mistrovské utkání proti Lišovu B. Co bys rád vzkázal fanouškům?

Fanouškům bych chtěl vzkázat, ať nám přijedou fandit, s nimi jsme vždy silnější. Lipí olééé!

Děkujeme Lukášovi za rozhovor a přejeme mu hodně štěstí a pevné nervy.


Zpět