Podprůměrný výkon na body nestačil

14.10.2018 19:36

TJ Sokol Lipí - SK Včelná

Stav zápasu: 1:5

Góly: 86´ Jeněk / 47´ Tondl, 51´ a 84´ Šálek, 70´ Tobiáš, 73´ Kříž

ŽK: 47´ Svoboda M., 77´ Vondroušek / -

Sestava: Macháček - Svoboda M., Mojžíš "C",  Vondroušek, Kaše - Jinek Z., Holinka, Svoboda Š., Říha J. - Moravec, Jeněk

Střídali: Skála, Radouch

Oba týmy nezastihl úvod zápasu v dobré formě. Hře chyběl pohyb a jakákoliv kombinace. Přece jen první náznaky přišly ze strany domácích. Moravec zprava centroval nepřesně do vápna, další centr M. Svobody sebral brankář Včelné. V 7´ hostující Tobiáš trefil nadvakrát z přímého kopu zeď. M. Svoboda se na pravé straně dostal do úniku, jeho centr mířil pouze do gólmana. Holinka vybojoval míč ve středu hřiště, předal doleva na Kašeho, jeho přihrávka po lajně na Jeňka byla dlouhá. Ve 13´ jsme viděli první střelu na bránu. Moravec si zpracoval míč, obtočil se okolo protihráče a z úhlu vypálil na přední tyč. Hostující gólman byl připraven a míč bez problémů chytil. O minutu později zahrozila i Včelná. Z autu se prokombinovala do středu hřiště, odkud letěla střela vedle domácí branky. Krátký odkop Macháčka zpracoval Š. Svoboda hostujícímu Tobiášovi, ten ale vysoko přestřelil. Lipí se pár minut pouze bránilo. Odražené míče odskakovaly k hráčům Včelné. Hosté stříleli pouze mimo branku. Hře chyběla mezihra, kombinace a nasazení. Po Moravcově centru pálil Vondroušek, střela byla tečovaná na roh, který hosté ubránili. Ve 22´ neodmávaný offside pomohl Lipí, Moravcovi před bránou vypíchl míč stoper Včelné. V dalších minutách se oba týmy střídaly v držení míče. Za zmínku stojí pouze střely Š. Svobody a Moravce, brankou ale neskončily. Konec poločasu patřil hostům. Ovšem ani jejich šance nepřinesly první branku zápasu. První poločas tak skončil bez branek a bez vážnější akce na obou stranách.

Druhý poločas vyšel lépe hostům. Hned ve 47´ předvedli akci středem hřiště, nestíhající M. Svoboda fauloval ve vápně a rozhodčí odpískal penaltu. Hosté ji s přehledem proměnili. 0:1. O čtyři minuty později to bylo o dvě branky. Dlouhý výkop hostujícího gólmana špatně odhadl M. Svoboda, míč ho přeskočil, útočník Včelné centroval z levé strany před branku, kde hostující Šálek z první zavěsil k pravé tyči domácí branky. 0:2. Hra byla rozkouskovaná mnoha fauly. Roh Moravce byl jako ve většině případů příliš dlouhý, střela Holinky mezi tyče nemířila. Průniková přihrávka Moravce na nabíhajícího M. Svobodu mířila do offsidu. Lipí se i nadále nedostalo do tempa. Dlouhá kombinace Lipíčka z vlastní půlky k zakončení nevedla. Včelná hrozila hlavně z protiútoků. Hostující útočník se snažil z dálky přehodit Macháčka, mířil nad branku. Lipí bylo bez pohybu. M. Svoboda dvakrát centroval pouze do rukou hostujícího brankáře. Další protiútok hostů hasil Macháček dlouhým odkopem. Lipí mělo mírnou převahu držení míče, náznaky akcí ale končily před vápnem. Kaše zleva přihrával do středu na nabíhajícího Vondrouška, jeho střela letěla nad bránu. Ani Moravcova rána neohrozila hostující branku. Naopak Včelná z dalšího protiútoku skórovala. Mojžíš nestihl hostujícího Tobiáše, ten s přehledem poslal balón podél Macháčka. 0:3. Domácí byli frustrovaní. O tři minuty později ztratil míč uprostřed hřiště Vondroušek, hosté posunuli míč doprava, následný centr zakončil nekompromisně hlavou Kříž. 0:4. Střely Moravce a Kašeho byly zblokovány. V 84´ M. Svoboda ztratil míč na pravé straně a doslova v tom nechal své spoluhráče vykoupat. Hosté se prokombinovali zprava doleva, následoval centr do vápna, kde nikým nehlídaný Šálek vystřelil šibenici Macháčkovy branky. 0:5. Domácí obrana již rezignovala. Přece jen přišlo snížení. J. Říha našel Jeňka a ten prostřelil gólmana Včelné. 1:5. Další minuty již nic nepřinesly.

Bohužel se tréninková morálka přenesla na hřiště. Lipíčko předvedlo hrůzostrašný výkon. Celý zápas byl absolutně bez pohybu, jakéhokoliv nasazení a kombinace.

Fotogalerie ze zápasu zde: tjsokollipi.rajce.idnes.cz/Lipi_-_Vcelna/ - Foto Eliška Šturmová

Svůj výkon budou moci hráči odčinit příští sobotu v Kamenném Újezdě. Výkop je naplánován na 15:30.


Zpět