Poslepovaná sestava Lipíčka na body nedosáhla

21.10.2018 19:54

TJ Sokol Kamenný Újezd "B" - TJ Sokol Lipí

Stav zápasu: 4:2

Góly: 15´ Černý, 33´, 50´ a 56´  Nejedlý / 41´ Moravec, 80´ Svoboda M.

ŽK: 27´ Radouch, 32´ Říha J., 36´ Svoboda M.

Sestava: Macháček - Svoboda M., Radouch, Kruťko "C", Kaše - J. Říha, Fojtík, Moravec, Daňhelka - Jeněk, Dušek

Střídali: Jinek T., Holinka

Lipíčko stále trápí početná marodka. Ke stávajícím hráčům se připojili Skála s Vondrouškem a tak poprvé v této sezóně museli nastoupit Daňhelka, Fojtík a Dušek.

Domácí zahrozili v úvodu zápasu ze standartky, Macháček ji vyrazil a následná dorážka letěla vedle. Lipíčko přeneslo hru zleva doprava, kombinace skončila pouze odkopem od brány domácích. Kamenný Újezd předvedl rychlý přechod do útoku, akce skončila rohem, který Lipí ubránilo. Dále domácí kombinovali na levé straně, jejich centr trestuhodně proletěl celým vápnem až do autu. Dlouhý aut Kašeho sebral gólman, ten chtěl urychlit hru, ale špatně míč vyhodil. J. Říha si míc zpracoval a centroval před bránu, kde domácí stihli následnou střelu zblokovat. Dále si J. Říha vyměnil dvakrát míč s Moravcem, jeho dloubáček byl pro nabíhajícího J. Říhu už dlouhý. V 15´ to bylo 1:0. Domácí předvedli hezkou kombinaci středem hřiště, míč se dostal až k útočníkovi, který udělal kličku obránci a s přehledem přehodil Macháčka. Lipíčku vůbec nefungoval střed hřiště. Domácí hráči byli ve většině případů volní a tak jim nedělalo problém zakládat akce svého týmu. Naštěstí pro Lipí končily tyto akce buď nepřesným zakončením, anebo dobrým zákrokem Macháčka. V dalších minutách střílel vedle Moravec a Dušek pouze do náruče domácího gólmana. Kamenný Újezd se přece jen po velkém počtu zahozených šancí dočkal vytouženého druhého gólu. Ze strany Lipí přišla ztráta míče na půli soupeře, Radouch propadl v souboji na půlící čáře a domácí šli dva na Macháčka. 2:0. V 41´ Lipí zahrávalo dvakrát standartní situaci. Centr Kašeho doletěl až k Moravcovi, který se tváří v tvář domácímu gólmanovi nemýlil. 2:1. Kamenný Újezd ještě v závěru poločasu trefil tyč, skóre už se ale neměnilo.

Druhou půli začalo Lipí kombinací. Jeněk zatáhl po levé straně míč, nacentroval před bránu, kde nikdo z Lipí nebyl. Kamenný Újezd zahrozil hned vzápětí, Macháček tvrdou ránu vyrazil. V 50´ zahrávali domácí standartní situaci, míč se válel ve vápně, nikdo se neměl k razantnímu odkopu a tak následoval faul a rozhodčí zapískal penaltu. Domácí Nejedlý ji s přehledem proměnil.3:1. Na hřišti bylo k vidění pár strkanců. Kamenný Újezd dál zahazoval své šance. V 56´ to bylo již o 3 branky. Holinka nahrával dozadu na Kruťka, ten si míč špatně zpracoval. Domácí útočník běžel sám na Macháčka, ten první střelu vyrazil, na dorážku byl už ale krátký. 4:1. O chvíli později došlo k faulu na Moravce, následnou standartku gólman vyrazil a domácí opět vyrazili do rychlého protiútoku. Radouch promáchl míč, domácí hráči ale tuto situaci nevyřešili dobře. Kombinace po ose Kaše - Moravec - Holinka skončila pouze u nohou brankáře Kamenného Újezdu. Další akci založil Fojtík, přihrával Moravcovi, ten dával na Jeňka, jeho střela se mezi tyče nevešla. Střelu J. Říhy stihli domácí zblokovat a Kaše mířil vedle. V další akci Kamenného Újezdu opět propadl Radouch, naštěstí domácí útočník sám před gólmanem Lipí vysoko přestřelil. Kamenný Újezd zavřel Lipí na jejich půlce, k přesnému zakončení žádná akce nevedla. Na hřišti začaly přibývat ostré fauly ze strany Lipí. Lipíčko se přece jen dočkalo snížení. Přihrávku J. Říhy zužitkoval M. Svoboda, který tvrdou ranou pod břevno překonal domácího gólmana. 4:2. Lipí otevřelo hru. Kombinace domácích k brance nevedly. V závěru Moravec trefil pouze tyč a skóre se již do konce zápasu nezměnilo.

Lipí tak prohrálo druhý zápas v řadě, stále ale udrželo druhé místo v tabulce za vedoucím Borkem. Nezbývá nic jiného než popřát marodům brzké uzdravení, aby Lipíčko nemuselo hrát s poslepovanou sestavou a vrátilo se zase na vítěznou vlnu.

Fotogalerie ze zápasu zde: skj-naty.rajce.idnes.cz/TJ_Sokol_Kamenny_Ujezd_B_-_TJ_Sokol_Lipi/ - Foto Natálka Kočerová

Další zápas sehraje Lipí na domácím hřišti v neděli od 15:00 proti Dívčicím.

Zpět