První zápas = první výhra

19.08.2018 14:49

SK Lišov B/Štěpánovice - TJ Sokol Lipí

Stav zápasu: 2:3

Góly: 10´ Mlýnek, 30´- Vávra - 20´ a 51´ Moravec, 90´ Jeněk

Hráno bez karet

Sestava: Mojžíš (C) - Jinek T., Vondroušek, Holinka, Kaše - Jinek Z., Lávička, Bourek, Zoch - Moravec, Jeněk

Střídali: Svoboda Š., Radouch

Hráči Lipíčka cestovali na půdu Lišova ve značně okleštěné sestavě. Trenér Lukáš Kruťko se musel spokojit pouze se třinácti hráči.

Začátek zápasu byl z obou stran nervózní. Naši hráči si zvykali na nerovný terén. První akce zápasu patřila nám. Tomáš Jeněk nahrával do křídla na Zdeňka Jinka, ten vracel míč na vápno, ale Tomáš Bourek balon netrefil. Z následného autu ztratil míč David Vondroušek a domácí ukázali rychlý přechod do útoku. Brejk však zmařil špatně odmávaný ofsajd. Následné minuty přinesly spíše vzájemné oťukávání. V 10´ domácí zatlačili Lipí na jejich půlce, následovala řada prohraných soubojů jeden na jednoho, centr do vápna, kde na zadní tyči vyplaval úplně samotný hráč domácích, který se nemýlil. 1:0. Lipí i nadále útočilo pouze po pravé straně. Jednu z akcí zakončoval nepřesně hlavou Tomáš Jeněk. K vidění bylo plno nepřesných kombinací z obou stran. V 19´ centroval ze strany Roman Lávička, ve vápně našel Zdeňka Jinka, který ale bohužel nemířil mezi tyče. Následné minuty patřily Pavlu Moravcovi. Pavel střílel 2x ze střední vzdálenosti, jednou zazvonila tyč domácí branky. Ve 23´ jsme se již konečně dočkali. Po krásné akci střílel Tomáš Jeněk, gólman míč pouze vyrazil a Pavel Moravec se dorážkou nemýlil. 1:1. V dalších minutách se hra přelévala ze strany na stranu bez vážnějších akcí. Domácí šli opět do vedení z ojedinělého útoku. Naši hráči nedokázali zachytit průnikovou přihrávku středem hřiště, útočící hráč udělal kličku doprava a z následné střely překonal Pepu Mojžíše. 2:1. V dalších minutách pálili Moravec, Kaše a Lávička. Ani jeden však netrefili zařízení. Domácí se ve 42´ dožadovali pokutového kopu, rozhodčí však zůstal v klidu. Na konci 1. poločasu předvedl individuální akci Ondřej Kaše, našel Pavla Moravce na zadní tyči, toho však vychytal domácí brankář. Do šaten se tak šlo za stavu 2:1 pro domácí.

Druhá půle již moc fotbalové krásy nepobrala. Na začátku měly oba týmy výhodu trestného kopu, nic z nich ovšem nevytěžily. V 53´ vzal Roman Lávička míč na půlce, se štěstím protlačil přihrávku po lajně na nabíhajícího Tomáše Jeňka, který přesným centrem na zadní tyč našel Pavla Moravce. Ten zaznamenal svůj druhý zásah v zápase. 2:2. Následovala hluchá patnáctiminutovka Lipíčka. Domácí drželi míč, dostávali se do akcí, které ale končily nepřesným zakončením. Deset minut před koncem se Lipí zvedlo. Z dobré pozice střílel David Vondroušek a přímo z rohu zahrozil Pavel Moravec. Lišov dohrával poslední minuty v deseti, jelikož pro zranění musel odstoupit jeden z domácích hráčů. Konečné slovo měli naši hráči. Pavel Moravec z pravé strany centroval na vápno, David Vondroušek sklepl míč Tomáši Jeněkovi a ten skákavou střelou na zadní tyč překonal domácího brankáře.

Zápasu by slušela remíza, avšak dnes se štěstí přiklonilo na stranu Lipíčka, které si odváží tři body.

Pár fotek naleznete zde: tjsokollipi.rajce.idnes.cz/Stepanovice_-_Lipi/

Příští zápas je na programu v neděli 26.8. od 15:00 na hřišti v Lipí proti záloze Týna nad Vltavou.


Zpět