Sezóna 2018/2019

20.06.2019 09:02

Hráči TJ Sokol Lipí hráli v sezóně 2018/2019 ve III. třídě sk. A. Nastoupili celkem k 26 soutěžním utkáním. 14 zápasů se jim podařilo vyhrát, 4 skončily nerozhodným stavem a 8 zápasů prohráli. V konečném pořadí se umístili na 3. místě, když získali 46 bodů (stejně jako TJ Slovan Černý Dub, ale určujícím kritériem jsou následně po shodě bodů vzájemné zápasy, které má Lipíčko lepší).

 

Nejvíce utkání odehrál Ondřej Kaše a Martin Svoboda – 24. Do zápasů naskočilo 27 různých hráčů, což je na tým hrající III. třídu opravdu vysoké číslo a ukazuje, jak širokou hráčskou základnu vedení klubu zajistilo. I přes to se však tým vinou mnoha zranění hlavně v druhé polovině jarní části sezóny potýkal s nedostatkem hráčů, což se bohužel projevilo jak herně, tak i výsledkově, když se Lipíčku nepodařilo vyhrát 5 zápasů v řadě. Naopak nejdelší série bez porážky trvala 6 zápasů.

 

Brankářskou jedničkou byl Jiří Macháček. Odchytal 23 zápasů. 4x se mu podařilo vychytat čisté konto. Při jeho absenci za něj zaskočili David Čáp, který v Mokrém vychytal nulu, a 2x Josef Mojžíš.

 

Střelci

O branky týmu se postaralo celkem 13 hráčů. Nejlepším střelcem týmu se stal Pavel Moravec, který nastřílel 15 branek, což je o 6 více, než se mu podařilo vsítit minulou sezónu. Jako druhý se s 11 brankami umístil nováček v týmu Tomáš Jeněk. Dalšími střelci jsou – Jiří Říha - 9, Ondřej Kaše – 7, Martin Svoboda – 3, Jiří Holinka – 2, Tomáš Bourek – 2, Lukáš Kruťko – 2, Zdeněk Jinek – 1, Tomáš Jinek – 1, Josef Mojžíš – 1, David Skála – 1 a Štěpán Svoboda - 1.

Třikrát v jednom utkání rozvlnil síť pouze Pavel Moravec v domácím zápase proti Kamennému Újezdu „B“. Z pokutových kopů padly za celou sezónu tři branky.

 

Tresty

Žlutými kartami bylo potrestáno celkem 15 hráčů. Nejvíce jich z rukou rozhodčího uviděl Martin Svoboda - 8. Pavel Moravec posbíral 5 žlutých karet. Dalšími trestanými byli – Jiří Říha – 4, Tomáš Jinek – 4, David Skála – 4, Štěpán Svoboda – 4, Jiří Macháček – 4, Ondřej Kaše – 3, Tomáš Bourek – 2, Tomáš Novák – 2, Zdeněk Jinek – 1, Josef Mojžíš – 1, Marek Říha – 1, Vladimír Radouch – 1 a Jan Růžička – 1.

Bohužel se hráči nevyhnuli ani červeným kartám. Jednou museli předčasně do sprch Jiří Říha a David Skála.

 

Zatím nejsou známy žádné odchody z klubu. Naopak na letních posilách se intenzivně pracuje a jejich představení proběhne v následujících týdnech. Ke změně určitě dojde i na trenérském postu.

 

Lipí fans děkujeme za přízeň a hráčům přejeme poklidnou dovolenou tak, aby nasbírali mnoho sil do dalšího fotbalového ročníku.

Zpět