Sezónu hodnotí Jirka Holinka!

21.06.2019 10:46

Ahoj Jirko, pro Tebe byla jarní část sezóny, co se týče soutěžních startů, velice krátká.

Co se stalo?

 

Už na konci podzimní části sezóny jsem začal mít problém s levým tříslem. Bohužel ani po dlouhé zimní přestávce mě tento problém neopustil a pronásledoval i do jarní části.

Hned z kraje druhé poloviny soutěže, při venkovním zápase v Černém Dubu, jsem si po nenápadném zákroku přetrhal vazy a šlachy právě v levém třísle.

 

Co tě teď čeká a kdy budeš týmu k dispozici?

 

Stále jsem ve fázi rekonvalescence, ke které postupně přibude i fyzioterapie. Hlavně nechci nic uspěchat, a dokud se nebudu cítit 100% fit, tak budu muset svůj návrat na hřiště oddálit na dobu neurčitou.

 

Právě po Tvém zranění v zápase s Černým Dubem jsi převzal tým coby trenér. Jaký k tomu byl důvod?

 

Důvod byl jednoduchý. Věděl jsem, že do této sezóny už nenaskočím, v týmu začínal být nedostatek hráčů schopných hrát, a tak jsme se s Lukášem domluvili a svoje role si prohodili.

 

Jako hlavní trenér jsi nikdy nepůsobil. Jak těžké je pro nováčka sestavit tréninkový plán tak, aby přinesl kýžené výsledky? Z jakých zdrojů jsi čerpal nejvíc inspirace? Pomáhal ti někdo?

 

S tréninky a přípravou mi pomáhala Adélka Šturmů. Naším hlavním cílem bylo sestavit tréninky tak, aby to kluky bavilo a zároveň si i trochu zamakali, což si myslím, že se nám povedlo.

 

V čem je největší rozdíl mezi tím působit jako hráč a jako trenér?

 

Na lavičce jako trenér jsou to mnohem větší nervy než jako hráč na hřišti. J

 

3. místo v tabulce, je to splněný cíl nebo jsi pomýšlel na vyšší umístění?

 

Na začátku jarní části jsme chtěli stále atakovat příčku nejvyšší. Bohužel po remízovém zápase právě ve zmiňovaném Černém Dubu přišla krize a prohráli jsme čtyři zápase v řadě. Naším cílem pak bylo udržet se do třetího místa, což se nám povedlo.

 

Jak hodnotíš jarní výkony týmu z hlediska herní kvality?

 

Výkony byly jak na houpačce, to se také odvíjelo od sestavy, která se s každým zápasem měnila. Některé zápasy byly dobré, některé na ručník.

 

Po posledním velice dobrém utkání s Borkem proběhla dokopná. Jak se vydařila?

 

Jsem moc rád, že poslední zápas se nám vydařil. Hráli jsme opravdu pěkný fotbal.

A dokopná? Za mě krásné zakončení úspěšné sezony!

Zpět