Shrnutí podzimu v číslech: V domácím prostředí Lipíčko stoprocentní, střelecké tabulce vládne bratrské duo Kašů

14.02.2018 11:42

Dlouhá zimní přestávka se pomalu, ale jistě, blíží ke svému konci. Již tuto sobotu pro fotbalisty Lipíčka odstartuje série přípravných zápasů, kdy se na hlubocké umělce utkáme od 13 hodin s rakouským celkem Sankt Willibald. Na konci března nás poté čeká již ostrý start soutěže, ve které budeme hájit podzimní druhou příčku. A jaký byl vůbec podzim v podání našich fotbalistů? Pojďme se za první polovinou soutěže stručně ohlédnout.

Jak již bylo uvedeno výše, podzimní výkony nám nakonec vynesly přezimování na druhé příčce za suverénní Lokomotivou. Z odehraných třinácti utkání jsme získali 26 bodů za 8 výher, 2 remízy, třikrát jsme odcházeli poraženi, to vše při skóre 42:24. Výkony Lipíčka by se daly charakterizovat jako den a noc. Zatímco v domácím prostředí jsme naprosto dominovali a zvítězili ve všech sedmi zápasech při skóre 34:5, na hřištích soupeřů se nám vůbec nedařilo. Také díky tomu, že jsme na výjezdy jezdili často ve velmi okleštěné sestavě, což bylo na výkonech znát. Ze šesti venkovních zápasů jsme dokázali vytěžit pouze 4 body, přičemž první a zároveň jediné vítězství jsme si připsali až v posledním podzimním utkání na hřišti Borku. Nejméně povedeným zápasem venku byl určitě ten na hřiště lídra z Lokotky, kde jsme inkasovali ostudnou osmičku, dva body jsme zbytečně ztratili také v Sedleci, kde jsme neudrželi vedení 2:0 a nakonec byli rádi za konečnou remízu 3:3. Mezi ty nejpovedenější zápasy naopak můžeme zařadit domácí výhry s Boršovem, Č. Dubem a Pištínem, kterým jsme nasázeli shodně šest branek (6:0, 6:1 a 6:0), radost z dobrého výkonu a výsledku jsme měli také s týnskou zálohou (4:1) a v derby proti Žabovřeskám (3:1).

V kádru Lipíčka během zimy nedošlo k žádným změnám, mužstvo by mělo zůstat pohromadě bez jakýchkoliv příchodů či odchodů. Věřme, že se nám budou vyhýbat zranění tak jako tomu bohužel bylo v podzimní části a hráči jako Lávička, Holinka, Zvánovec, Růžička a Z. Jinek budou stroprocentně přirpaveni nám pomoci co nejdříve zajistit pozici v TOP7, což je hlavní cíl! Na jakou konečnou příčku poté budou naše výkony stačit, to ukáží následující týdny a měsíce.

Závěrem stojí za zmínku ještě dvě novinky. Ta první určitě potěší nejen naše hráče, ale především fanoušky klubu - díky příspěvku sponzorů bude na našem hřišti instalována světelná časomíra! Tou druhou jsou nové teplákovky (viz obrázek níže), které nyní budou zdobit naše hráče na cestách k zápasům.

Střelecké statistiky Lipíčka ovládlo bratrské duo

Během třinácti podzimních utkání nasázelo Lipíčko do sítí soupeřů 42 branek, což je v průměru 3,2 branky na zápas. Nastřílené branky si mezi sebe rozdělila hned jedenáctka hráčů. Nejlepším střelcem mužstva se stal s deseti přesnými zásahy Petr Kaše. Hned v závěsu za ním je s osmi trefami Ondřej Kaše. U mladšího z bratrské dvojice stojí za zmínku, že všechny své trefy zaznamenal z pozice levého obránce! Třetí příčka ve střeleckých statistikách Lipíčka patří, světe div se, Jiřímu Říhovi, jenž se dokázal prosadit hned šestkrát. Pětkrát mířila do černého nová posila Pavel Moravec, jenž patřil k příjemným překvapením a zápas co zápas dokazoval, že pro naše mužstvo bude velkou posilou. Po čtyřech brankách zaznamenali kapitán Lukáš Kruťko a Petr Klečka. Do střeleckých statistik se zapsali také jednobrankoví Martin Svoboda (ten navíc neproměnil penaltu proti Č. Dubu), Josef Mojžíš, Jiří Holinka, Jan Zoch a Roman Lávička - suverénně nejlepší střelec Lipíčka v posledních sezónách se během podzimu potýkal se zdravotními lapáliemi, případně do utkání naskočil po proflámované noci a tak mu v kolonce branek svítí opravdu pouze jediná branka. Za celé Lipíčko doufáme, že se mu v jarní části budou zdravotní problémy a divoké mejdánky vyhýbat a že nám pomůže několika důležitými brankami tak, jako v sezónách předchozích.


 

Zpět