Střelecké hody na závěr podzimní části

09.11.2019 17:26

TJ Sokol Lipí - FK Olympie Týn nad Vltavou "B"

Stav zápasu: 6:1

Góly: 6´ Říha, 33´ Holinka, 46´ a 59' Wegenkittl, 49´ Svoboda M., 71´ Kastl / 15´ Maruška

Hráno bez karet.

Sestava: Macháček - Svoboda M., Mojžíš, Dušek J., Kaše, - Kastl, Holinka "C", Vondroušek, Kruťko- Wegenkittl, Říha

Střídali: Moravec, Kouba, Jinek T, Jinek Z., Boháč

Úvod utkání se našemu mužstvu povedl na výbornou. První akce Lipíčka ještě brankou neskončila. Netrvalo to však dlouho a domácí se mohli radovat. V 6´ M. Svoboda zahrával aut, Wegenkittl prodloužil do vápna, kde se k míči dostal Říha, který přehodil hostujícího gólmana. 1:0. Poté následovala kombinační akce Týna, ta ale skončila pouze slabou střelou vedle Macháčkovy branky. V 15´ minutě bylo vyrovnáno. Hosté předvedli krásnou akci středem hřiště a hostující útočník nedal Macháčkovi šanci. 1:1. Po vyrovnání přebralo Lipíčko otěže zápasu. Zahrávalo plno standartních situací, ani jedna však nebyla využita. Do šancí se postupně dostávali Wegenkittl, Říha a Kruťko. Ani jeden z nich nemířil mezi tyče. Ve 33´ jsme se přece jen dočkali zaslouženého gólu. Po otočení hry zleva doprava centroval do vápna M. Svoboda a hlavou se prosadil Holinka. 2:1. Technická střela Vondrouška mířila vedle levé tyče hostující branky. Do kabin se tak šlo za příznivého stavu pro Lipíčko.

Druhý poločas začal ještě lépe než ten první. Hned ve 46´ se k míči dostal Wegenkittl a s přehledem poslal míč k levé tyči. 3:1. I další akce skončila gólem. Vondroušek přenesl hru zleva doprava na M. Svobodu, který přešel bránícího hráče, narazil si s Wegenkittlem a prostřelil brankáře Týna. 4:1. Lipíčku to nestačilo. Závar před hostující brankou skončil nepřesnou střelou Holinky. V 58´ se pískala penalta proti Lipí, Macháček ovšem vystihl směr a podržel své mužstvo. A potvrdilo se "nedáš, dostaneš". Z rychlé akce přidal druhý gól v zápase Wegenkittl. 5:1. V další šanci vysoko přestřelil hostující branku Vondroušek. V 70´ už to bylo o pět branek. Vondroušek přihrával doprava na nabíhající Kastla, který střelou o tyč upravil skóre na 6:1. V dalších minutách se k zakončení postupně dostali Wegenkittl, Vondroušek, Z. Jinek a J. Dušek, branku však netrefili. V 82´ se uvolnil ve středu hřiště Vondroušek, krásnou ranou trefil pouze břevno. Konečné slovo měli hosté, snaha o přehození Macháčka ale skončila těsně nad domácí brankou. Rozhodčí následně pískl do píšťalky a zápas ukončil.

Lipíčko zakončilo podzimní část zaslouženou výhrou, celkově s 26-ti body a třetím místem v tabulce. Naposledy se v našem dresu představil Pavel Moravec, kterému děkujeme za odvedené služby pro Lipí a přejeme hodně štěstí nejen ve sportovním životě.

O dalším plánu našeho týmu Vás budeme brzy informovat.


Zpět