Trenér přípravky hodnotí činnost svého družstva.

31.12.2018 16:45

 

Naše přípravka si na podzim odbyla premiéru v mistrovské fotbalové soutěži. Požádaly jsme jejího hlavního kouče, kterým je Víťa Jedlička, aby nás informoval o tom, jak družstvo funguje po fotbalové i organizační stránce. Zároveň nám zhodnotil působení svého týmu v právě uplynulé půlsezóně.

 

Na úvod se nám prosím trochu představ..

Jmenuji se Vít Jedlička, je mi 37 let a bydlím v Lipí. Moje profese je stavař.

Jak a kdy začala Tvoje trenérská kariéra?

Moje trenérská kariéra začala přibližně před rokem a půl. Začal jsem proto, že se mi nelíbilo, že děti z Lipí musely dojíždět do ostatních fotbalových týmů a přitom zde máme krásné fotbalové zázemí, které se stále vylepšuje.

Kolik hráčů máš na starosti a kdo Ti s trénováním pomáhá?

Dětí, které chtějí hrát fotbal, je 20 a jsme na ně celkem tři. Společně se mnou ještě Jarda Jurka a Radim Fojtík. Musím říct, že na takovýto počet dětí je nás stále málo a rád bych přivítal ještě i nové trenérské posily.

S přípravkou se vám po výsledkové stránce moc nedaří. Jak to vypadá po stránce herní?

Vzhledem k tomu, že jsme začali hrát fotbal v září 2018, tak sice nemáme nejlepší výsledky, ale děti jsou velice snaživé a každý zápas je vidět zlepšení. Většina dětí neměla ani fotbalové základy, myslím si, že je za námi kus odvedené práce, kdy děti začaly chápat, co se od nich očekává.

Podzim je za vámi. Jak se připravujete na jarní část sezóny?

Přes zimní sezonu probíhají tréninky v místním sále. Také bychom chtěli s dětmi vyrazit na budoucí zimní halové fotbalové turnaje a odehrát pár přátelských zápasů.

 

Vést tým přípravky není jen o hráčích, ale především o úzké spolupráci s rodiči. Jak se vám daří v tomto směru?

Musím říct, že tatínkové by se mohli více zapojit. Jinak s rodiči se snažíme úzce komunikovat a dělat vše proto, abychom byli kolektivní tým.

Chtěl bys ještě na závěr něco dodat?

Na závěr bych chtěl poděkovat všem lidem, kteří se pohybují okolo fotbalového klubu TJ Sokol Lipí, za to, že nám nakoupili fotbalové branky, dresy a ostatní fotbalové pomůcky, abychom mohli s mladší přípravkou v klidu začít.


Děkujeme Ti za tvůj čas a přejeme příjemný adventní čas.

 

 

Zpět