V prvním přípravném utkání dostalo Lipíčko od rakouského soupeře kanára

19.02.2018 10:16

Sankt Willibald - Lipí 7:0 (4:0)

V sobotu 17. února sehráli fotbalisté Lipíčka první přípravné utkání před jarní částí. Na hlubocké umělce nám byl soupeřem rakouský celek Sankt Willibald, který v podzámčí od středy absolvoval kondiční soustředění. Fotbalisté Lipíčka se sešli pohromadě vůbec poprvé po dlouhé zimní přestávce, pro Rakušany bylo naopak utkání vrcholem přípravy. Již v týdnu porazil Sankt Willibald fotbalisty Nemanic hrající 1.A třídu 6:3 a tak bylo již před utkáním jasné, kdo bude favoritem.

Lipíčko, jehož sestavu vyztužili Daniel Kočer (Jankov "A") a Ondřej Maxa (Jankov/Dubné "B") drželo se soupeřem krok pouze úvodních 15 minut, poté se naplno začala projevovat kvalita rakouského celku, který si bez větších problémů dokráčel pro jednoznačné vítězství. Domácí otevřeli skóre po pohledné kombinaci, kterou zakončil jejich útočník střelou mezi nohy Macháčka. Druhý gól přidal z penalty po faulu Martina Svobody český útočník ve službách Wilibaldu Petr Le, jenž patřil společně s druhým Čechem Jakubem Křiváčkem k nejlepším hráčům domácího mužstva. Ještě do přestávky se domácí prosadili z rohového kopu a po další pohledné kombinaci.

Do druhé půle udělaly oba celky několik změn, herní obrázek se však příliš nezměnil. Domácí kombinovali a vytvářeli si šance, Lipíčko převážně bránilo a sem tam se snažilo zahrozit z rychlého protiútoku. Branku Wilibaldu jsme však výraznějším způsobem ohrozit nedokázali, naopak v pohodě hrající domácí přidali další tři branky. A to ještě spoustu šancí, také díky skvělému Macháčkovi v naší brance, neproměnili.

Lipíčko si tak na úvod přípravy připsalo vysokou porážku, utkání však určitě splnilo svůj účel. Samotní hráči viděli, na čem je třeba před startem jarní části zapracovat (a že toho je hodně). Souboj s těžkým soupeřem nám může jenom pomoci - jak se říká těžce na cvičišti, lehce na bojišti.

sestava: Macháček - M. Svoboda, Mojžíš, T. Jinek, O. Kaše - Říha, Holinka, Zvánovec, Dan. Kočer - P. Kaše, Klečka

střídali: O. Maxa, Bourek, Zoch

Zpět