Fotbalisté Lipíčka změřili síly s prvoligovou Příbramí

14.10.2015 14:00

1. FK Příbram - TJ Sokol Lipí 14:1

branka: Lošek

V rámci vítězství v loňském projektu kopemezafotbal.cz mělo Lipíčko možnost změřit síly s fotbalisty prvoligové Příbrami. A byla to skvělá zkušenost a nevšední zážitek pro všechny zúčastněné. Vzhledem k historickému momentu pro náš klub byl vypraven klubový autobus, do kterého se krom samotných hráčů vměstnali i naši nejvěrnější fans, kteří si nemohli nechat tento výjimečný okamžik ujít. Odjezd z Lipí byl ve 14 hodin, ve 14:30 posádku doplnila budějcká skupinka a mohlo se vyrazit směr Příbram. Někteří si cestu zpříjemnili partičkou karet, jiní se věnovali datování na svých smartphonech a někdo prostě jen debatoval a přemýšlel, jak asi samotný zápas bude vypadat. Po krátkém bloudění po Příbrami jsme dorazili na stadion, kde nás místní správce přivítal slovy: Vy jste kdo? Lipí? S našim áčkem??? Následně, když zjistil, že se opravdu nejedná o vtip, přišlo krátké seznamování s večerním programem s organizátory akce. Připravená pro nás byla šatna, kterou budou v neděli sdílet sparťanští fotbalisté, místa tedy bylo dost a každý měl dostatek prostoru pro převlékání atd. Jaká to příjemná změna, oproti naší malé šaténce na Lipí Štádium, kde při zápasech býváme namačkaní tělo na tělo. Do začátku utkání zbývalo něco málo přes hodinu a tak přišlo vhod kafíčko pro hráče, pivíčko pro fanoušky, v místním bufíku. Mezitím se pomalu začali sjíždět příbramští hráči a my se pomalu, ale jistě, přesouvali do kabin a začali se připravovat na výkop, jenž byl na programu v 18 hodin.

Samotný zápas, včetně předzápasové rozcvičky, probíhal na výborně připraveném pažitu na hlavním hřišti za světel reflektorů. Alespoň na 70 minut jsme si tak mohli připadat jako opravdové "hvězdy" a mohli si plnými doušky vychutnávat tyto chvíle. Proč 70 minut? Zápas se hrál totiž 2x35 minut. NAŠTĚSTÍ! Kdo si myslel, že aktuálně dvanáctý celek prvoligové tabulky pojme zápas jako pouťák a nasadí dorostence, ten se šeredně mýlil. V základní sestavě příbramských nechyběly ty největší hvězdy a to přesto, že v nohách ten den měli již dvě tréninkové jednotky. S kapitánskou páskou tak naskočil Tomáš Zápotočný, parťáka na stoperu mu dělal Radek Dosoudil, nechyběli ani Pilík, Štípek, Hnaníček a další. Z prvního mužstva chyběli prakticky jen Roman Bednář, Jan Rezek a brankáři. Do branky se postavil pro nás neznámý mladík, první dva brankáři Hruška a Švenger totiž chvíli před zápasem absolvovali náročný trénink. To bylo samozřejmě pochopitelné, my jsme se totiž k domácí brance dostávali sporadicky. Ale o tom až později. Své ovečky pak z balkónu přilehlé ubytovny kontroloval hlavní trenér, českobudějovický rodák a bývalý lodivod Dynama, Pavel Tobiáš.

A jak probíhal samotný zápas? Asi všichni tuší, stejně jako jsme to věděli my již před zápasem, že jsme si pořádně zaběhali. Avšak bez balónu. Držení míče bylo asi 99% ku 1%, přesto jsme si tyto chvíle náležitě užili. Asi tak nikoho nepřekvapí, že naším nejzaměstnanějším hráčem byl gólman Jirka Macháček, který si na nedostatek práce opravdu nemohl stěžovat. Na naší branku se valil útok za útokem, akce střídala akci. V prvním dějství jsme inkasovali osm kousků a to jsme mohli být rádi. Ale také se nám podařilo skórovat, v což jsme popravdě ani nedoufali. Po pěkné akci se do pokutového území dostal Lukáš Kruťko, přistrčil balón na Petra Kaše, ten z první poslal "džabulaniho" pod horní tyč, ale domácí gólman předvedl fantastický zákrok. Na následnou dorážku hosta v našem týmu Františka Loška ale již stačit nemohl.

Do druhé půle domácí, stejně jako my, promíchali sestavu. Na hřiště se tak dostali například Hadaščok, Končal nebo třeba talentovaný Jan Suchan, jehož služby si s předstihem zajistila mistrovská Plzeň. Příbram do druhého poločasu vstoupila poměrně "vlažně" a nám se dařilo snad neuvěřitelných 10-15 minut neinkasovat. Poté se ale přeci jen gólostroj domácích opět rozjel a výsledkem bylo dalších šest fíků v naší síti. Konečné skóre tedy 14:1 pro favorita. Přesto nás naše skromná skupina fanoušků, která však hlasitě povzbuzovala po celý zápas, ocenila bouřlivým potleskem a vyprovodila ze stadionu slovy: Pro nás jste mistři!

Ani to nám ale náladu nezkazilo. Naopak, všichni byli po utkání nadšení a plní nevšedních zážitků, které se již nemusí opakovat. Po cestě domu se tak popíjelo, skandovalo, fandilo českému národnímu týmu...Tak jak už to na týmových cestách bývá. Prostě parádní výlet se vším všudy. Někteří jedinci ještě po příjedu domů neodolali a museli tuto povedenou akci rozebrat v místních barech, což se nakonec protáhlo až do ranních hodin. Všem zúčastněným patří velký dík a na závěr Lipí OLEEEEEEE!

sestava: Macháček - Z. Jinek, Mojžíš, T. Jinek - O. Kaše, Holinka, Ivančov, Kruťko, Klečka - P. Kaše, Lošek

střídali: Zvánovec, P. Svoboda, Š. Svoboda, Růžička, Říha, Dan. Kočer, Daňhelka

obsáhlá fotogalerie z celého dne ZDE

videoreportáž z celého dne ZDE

Zpět