Z Memoriálu ve Vrábči veze Lipíčko druhé místo

16.07.2017 15:00

Dva týdny po Memoriálu pořádaném naším mužstvem se fotbalisté Lipíčka představili na dalším z letních turnajů, tentokrát na Memoriálu Jana Litvana ve Vrábči. Díky velkému množství omluvenek jsme museli oslovit hned několik hostů, kteří nám pomohli zalepit vzniklé ztráty. Krom jankovsko-dubenského tria Kudláček, O. Maxa, Holba tak fanoušci mohli v dresu Lipíčka vidět např. Marka Říhu z táborského Lomu, který je bratrem Jirky "Větrovky" Říhy. Dále za nás nastoupili David Maruška, jenž se po roční anabázi v Rakousku vrátil zpět do Čtyráku a Pavla Moravce, který nastupuje v pelhřimovské III. třídě za Hořepník. Tradičně nechyběli ani mladíci Stanislav Kysela a Daniel Kočer, kteří na výpomoc přizvali ještě Martina Hüttnera. Z branky poté vše sledoval jindy povoláním obránce Tomáš Jinek.

Úvodní utkání svedla domácí Vrábče proti Nové Vsi a z postupu do finále se nakonec radoval domácí celek.

Na Lipíčko čekala Křemže. Do vedení nás poslal Ondřej Kaše, jenž bezpečně proměnil pokutový kop po faulu na Marušku. Křemži se podařilo vyrovnat s přispěním Tomáše Jinka, jenž kuriózně netrefil malou domu a křemežský útočník neměl problém zasunout balón do prázdné branky. Vedení nám vrátil ve druhém dějství po individuální akci David Maruška a když se vzápětí prosadil hned dvakrát Petr Kaše, bylo o druhém finalistovi jasno. Křemže již pouze v samotném závěru kosmeticky upravila skóre.

Utkání o třetí místo po 60 minutách vítěze nepřineslo a tak po výsledku 3:3 následovaly pokutové kopy. V těch byli úspěšnější hráči Křemže, kteří brali bronz, na Novou Ves zbyla poslední příčka.

Lipíčko chtělo ve finále uspět a vrátit Vrábči dva týdny starou porážku z našeho Memoriálu. I tentokrát však byli vrábečští úspěšnější, když si připsali poměrně jednoznačné vítězství 3:0. Lipíčku se utkání příliš nevyvedlo a muselo se spokojit se stříbrem.

Výsledky Lipí:

Lipí - Křemže 4:2 (P. Kaše 2, O. Kaše z pen., Maruška)

finále: Vrábče - Lipí 3:0

sestava Lipí: T. Jinek, M. Svoboda, Holinka, O. Maxa (Jankov/Dubné "B"), O. Kaše, Kysela (SKP dorost), M. Říha (Sokol Lom), Š. Svoboda, Maruška (SK Čtyři Dvory), P. Kaše, Kudláček (Jankov/Dubné "B"), Holba (Jankov/Dubné "B"), Dan. Kočer (SKP dorost), Zvánovec, Hüttner (SKP dorost), Moravec (Sokol Hořepník)

Zpět