Zápas s Černým Dubem Lipíčku příliš nevyšel

22.04.2019 16:00

TJ Slovan Černý Dub - TJ Sokol Lipí

Stav zápasu: 2:2

Góly: 19´ a 53´ Tomáš / 84´a 89´ Moravec

ŽK: 38´ Schneider / 83´ Svoboda Š.

ČK: 88´ Hošna / 88´ Říha J., 90´ Svoboda Š.

Sestava: Macháček - Svoboda M., Mojžíš "C",  Vondroušek, Skála - Říha J., Holinka, Jinek T., Kaše - Moravec, Jeněk

Střídali: Jinek Z., Zoch, Svoboda Š.

K dalšímu utkání cestovalo Lipíčko do nedalekých Nových Homolí, kde se utkalo s Černým Dubem. Tomu patřila 4. pozice v tabulce a tak bylo jasné, že naše hráče nečeká jednoduchý zápas.

Úvodu zápasu se ujali domácí. Drželi balon a po kombinaci po levé straně si vytvořili standartku z nebezpečného místa. Macháček tak musel hned v první minutě utkání vytáhnout skvělý zákrok. Další střela domácích skončila na boční síti. Lipíčko poprvé zahrozilo v sedmé minutě. Skvělou kombinaci předvedli Moravec, J. Říha a Kaše, kdy poslední jmenovaný slabou skákavou střelou trefil tyč. M. Svoboda se snažil podporovat útok, viděli jsme od něj pár sprintových náběhů, bohužel z toho Lipí nedokázalo nic vytěžit. Po čtvrthodině zápasu se hra začala postupně vyrovnávat. Lipí začalo být důraznější v osobních soubojích a jednotliví hráči si začali více věřit při hře jeden na jednoho. Skákavou střelu Moravce domácí gólman s problémy chytil. První gól zápasu jsme viděli v 19. minutě. Ne příliš dlouhý odkop Macháčka skončil na kopačkách záložníka Černého Dubu. Ten prokličkoval přes 3 naše hráče a přesnou ranou k tyči zajistil svému týmu vedení. 1:0. Dále jsme viděli rychlý výpad pravého beka domácích, naštěstí pro Lipí se sám zahnal do autu. V dalších minutách stříleli Moravec a Mojžíš, jejich střely však nejistému brankáři Černého Dubu nenadělaly větší problémy. Domácím výborně fungoval střed hřiště, kde dokázali Lipí přehrávat. Právě z toho si vytvořili dvě dobré šance, kdy domácí hráč běžel dvakrát sám na Macháčka, v obou situacích ale branku hostí přestřelil. Lipí se nedokázalo dostat k pořádnému zakončení. Až ke konci poločasu předvedl individuální akci Moravec, jeho střelu na zadní tyč gólman chytil. Do šaten se šlo za stavu 1:0 pro domácí.

I na začátku 2. poločasu jsme viděli standartku domácích, tentokrát letěla vysoko nad Macháčkovu branku. Při chuti byl Moravec, který přešel přes dva domácí hráče a poslal balón před bránu, přetaženým centrem ve vápně ale nikoho nenašel. V 53´ Černý Dub zahrával dlouhý aut, následoval vyhraný souboj na hranici vápna, míč se dostal na hlavu domácího Tomáše, který přidal svou druhou branku v utkání. 2:0. Z chybné rozehrávky Mojžíše vytěžil Černý Dub pouze rohový kop. Po hodině hry se domácí opět dostali do další šance. Po přenesení hry zprava doleva došlo k přehození vyběhnutého Macháčka, na brankové čáře ho však zastoupil Mojžíš a tak se skóre neměnilo. Po dlouhém autu hlavičkoval dobře Holinka, brankář Černého Dubu míč vyboxoval do bezpečí. Po faulu na Jeňka zahrával strandartku J. Říha pouze do rukou gólmana. Lipí se čím dál více tlačilo do zakončení. Domácí zahrozili z rychlého protiútoku, který na poslední chvíli zachraňoval Mojžíš. Vondroušek krásným centrem vybídl k zakončení Š. Svobodu, ten však hlavou nemířil mezi tři tyče. V 84´ to vzal na sebe opět Moravec. Pouze si narazil s Z. Jinkem a jinak bezchybnou individuální akcí zakončenou střelou na zadní tyč nedal domácímu brankáři šanci. 2:1. Do vápna Černého Dubu létal jeden centr za druhým. Macháček poslal dlouhý míč dopředu na J. Říhu, který byl faulován. K míči se postavil Moravec a technickou střelou na zadní tyč zařídil Lipíčku vyrovnání. 2:2. V závěru zápasu jsme ještě viděli 3 červené karty. Nejdříve se J. Říha porval s Hošnou, poté šel ven po druhé žluté kartě Š. Svoboda. Po špatně rozehrané standartce domácích rozhodčí ukončil zápas.

Lipí tak dokázalo vytěžit s minima maximum. Po špatné první půli dokázalo na konci zápasu vyrovnat a získat alespoň bod. V zápase jsme navíc přišli o Jirku Holinku, který vyfasoval berle, a sezóna pro něj s největší pravděpodobností skončila.

Další zápas odehraje Lipí na domácím hřišti v neděli 28. 4. 2019 proti nepříjemnému soupeři z Chrášťan. Přijďte naše hráče podpořit, utkání začíná tradičně v 15:00 hodin.


Zpět