Zdeněk Jinek byl v utkání s Kolodějemi hodně vidět, na jeho levačku pějí fanoušci ódy

20.04.2017 12:01

Vstup do jarní části vyšel Lipíčku náramně. V domácím prostředí jsme rozstříleli Koloděje, kterým jsme i přes počáteční nervozitu nasázeli šest branek. Hodně vidět byl v utkání zkušený obránce Zdeněk Jinek, jenž byl u prvních třech branek zápasu. Své zaváhání u první trefy Kolodějí následně napravil nekompromisní ranou levačkou, aby vzápětí připravil branku pro Ondřeje Kaše. My jsme „Inyho“ vyzpovídali a řeč přišla nejen na jeho výstavní zásah.

Vítězství s Kolodějemi sice vypadá jednoznačně, ale dlouho to byl vyrovnaný zápas. Jak bys ho zhodnotil?
Koloděje poměrně omladily kádr, my naproti tomu naskočili se zkušenou sestavou, která se v přípravných zápasech ustálila. Myslím, že jsme měli herně navrch a nebýt naší nemohoucnosti v koncovce, mohlo utkání skončit ještě vyšším rozdílem. Zhruba posledních deset minut jsme předváděli fotbal, jakým bychom se chtěli prezentovat, naproti tomu soupeř se v závěru sesypal a spíš než hraní, se věnoval mluvení.

Ty jsi byl u prvních dvou branek zápasu. První nešťastný moment jsi za další čtyři minuty napravil neskutečnou trefou levačkou, o které se vypráví široko daleko. Můžeš obě situace popsat?
Myslel jsem, že se budeš ptát pouze na první naše dvě branky, kdy jsem první vstřelil a na druhou přihrál Ondrovi :-D Ale tedy k té první brance Kolodějí..Machy na mě rychle rozehrál, přede mnou se otevřela celá levá polovina hřiště. Nedokázal jsem si vybrat nikoho ze spoluhráčů, tak jsem šel do rizika, bohužel jsem balón ztratil. Soupeř podnikl bleskový brejk a hostující útočník se nemýlil.

A ta tvoje nekompromisní trefa levačkou?
Od půlky jsem si několikrát vyměnil balón s Kášama (bratři Ondřej a Petr Kaše pozn. redakce), až jsem se ocitl v pokutovém území. Přihrával jsem po zemi, už ani nevím komu. Hostující obránce balón odkopl, avšak pouze přede mě. Jinak, než levou se to hrát nedalo, tak jsem to zkusil a spadlo to tam. Levačka určitě není mojí silnější nohou, ale i tak se mi podařilo krásně trefit vikýř branky. Jsem rád, že jsem hned v prvním jarním zápase skóroval a pomohl k bodovému zisku.

V naší druhé brance, jak jsi mi sám nezapomněl připomenout, jsi měl také prsty…
Je to tak. Prodloužil jsem Machyho výkop hlavou někde mezi polovinou a vápnem přímo na Ondru, jenž už si následně věděl rady a po pěkné individuální akci nás poslal do vedení.

V Lipíčku proběhlo přes zimu poměrně dost změn, objevilo se několik (staro)nových tváří. Jak hodnotíš současný kádr a jak jsi s posilami spokojen?
Podařilo se nám přivést Jirky Říhu a Holinku, Aleše Schiera a Toma Bakaláře. Všechno jsou to kluci, kterým balón nepřekáží, navíc jsou na tom skvěle fyzicky. Doufám, že se jim bude dařit a že se nám budou vyhýbat zranění. Dle mého je totiž současný tým připraven porážet každého v naší soutěži. Příprava probíhala již od ledna a myslím, že na každém je to znát.

V sobotu se Lipíčko představí na velkém dívčickém letišti. Jaký zápas očekáváš a s čím tam pojedete?
Osobně se na zápas těším. Vyhovují nám větší hřiště, bude víc času na rozehrávku vzadu, kterou se snažíme neustále pilovat. Navíc se hraje v sobotu, takže tři body případně můžeme i náležitě oslavit :-D

Zpět