Ze Stropnice vezeme bod

22.09.2019 08:26

TJ Hraničář Horní Stropnice - TJ Sokol Lipí

Stav zápasu: 1:1

Góly: 53´ Valenta / 14´ Kruťko

ŽK: 24´ Trojan, 76´ Bušta, 82´ Holej / 85´ Kastl

Sestava: Macháček - Svododa M., Mojžíš, Jinek T., Boháč - Říha, Kruťko "C", Jinek Z., Kastl, - Wegenkittl, Jeněk

Střídali: Holinka, Kouba

Další venkovní utkání, další daleký výjezd - tentokrát hráči Lipíčka zamířili do Horní Stropnice.

Ještě před prvním hvizdem byl důležitý los, který k nám byl příznivý a tak jsme hráli první půli z kopce dolů. Úvod zápasu byl aktivní z obou stran. Jeněk v útočné akci dokázal prostřelit gólmana Stropnice, slabou střelu ale dokázal na brankové čáře zastavit stoper domácích. Horní Stropnice zahrozila ze standartní situace, nikým nehlídaný hráč hlavou z malého vápna přestřelil branku Macháčka. V dalších minutách stříleli M. Svoboda s Wegenkittlem, ani jeden netrefili domácí branku. Ve 14´ šlo Lipíčko do vedení. Kastl z levé strany přenesl míč napravo na nabíhajícího Wegenkittla, který vrátil balón na penaltu, kde nikým nehlídaný Kruťko prostřelil vše, co mu stálo v cestě. 0:1. Domácí mohli hned odpovědět. Pěknou kombinací a míčem za obranu Lipíčka se dostali do vyložené šance, kterou však zlikvidoval dobrým zákrokem Macháček. Na druhé straně měl po centru Jeňka na hlavě jasný gól Kruťko, branku Stropnice netrefil. Pěknou střelu ze standartní situace předvedl Mojžíš, domácí brankář vyrazil míč na roh. Střely Kastla a Mojžíše letěly těsně nad domácí branku. Do kabin se tak šlo za výhodného stavu pro nás.

Začátek druhého poločasu patřil Lipíčku. První akci ještě zastavil ofsajd, v němž se ocitl Kastl. Následující šance nedokázali proměnit Jeněk s Mojžíšem a tak přišel trest. Domácí z vlastní poloviny nakopli pěkný míč na pravou stranu, kde domácí Valenta utekl Boháčovi a zakončil přesně k tyči. 1:1. Lipí se snažilo kombinovat, finální přihrávky byly bohužel nepřesné. Macháček dlouhým výkopem vybídl k zakončení Říhu, ten však se svou šancí nenaložil dobře a poslal míč domácímu gólmanovi do náruče. Ze standartní situace netrefil branku Holinka. I domácí se po nedůrazu Lipí dostali k zakončení, střela letěla mimo tři tyče. V 70´ přebrala otěže zápasu Stropnice, Lipí přežilo nepovedenou desetiminutovku zápasu bez újmy. Ke konci zápasu naši hráči ještě našli síly k napadání. Po pěkném centru Říhy mohl tři body pro Lipíčko vystřelit Kruťko, hlavou nezamířil přesně. Poslední střelu si ještě připsal Říha. Poté rozhodčí bez jakéhokoliv nastavení zápas ukončil.

Oba týmy si vypracovaly během celého zápasu pár dobrých šancí, dokázaly proměnit však jen jednu a tak zápas skončil zaslouženou remízou. Pozitivem pro nás je, že jsme zvládli se soupeřem běhat celý druhý poločas přes značnou nevýhodu terénu.

K dalšímu zápasu nastoupíme doma v neděli 29. 9. od 15:00 proti Včelné.


Zpět