Ze Včelné vezeme plný počet bodů

25.05.2019 20:33

SK Včelná - TJ Sokol Lipí

Stav zápasu: 0:3

Góly: - / 21´ Moravec, 47´ Svoboda Š., 82´ Říha

ŽK: 83´ Cherkas / 74´ Říha

Sestava: Macháček - Svoboda M., Mojžíš "C", Vondroušek, Jinek T. - Svoboda Š., Říha, Kruťko, Skála - Moravec, Kaše

Střídali: Dušek

V sobotu naši hráči zavítali na Včelnou, která se poslední zápasy také trápí.

Úvodní minuty patřily Lipíčku. Po kombinaci se míč dostal k Říhovi, který vyslal na domácí branku první střelu utkání, trefil pouze bránícího hráče. Hra se pomalu začala vyrovnávat, hráči Včelné se dostali k několika standartním situacím, které ale končily na dobré defenzivě Lipí. Na druhé straně dělal velké problémy domácím dobře hrající Moravec, který svou agresivitou vybojoval faul a dva rohy. Lipíčko kombinovalo převážně ve středu hřiště. Vysoký presink nutil domácí hráče k chybám, které ale zůstaly nevyužity. Ve 21´ se měnilo skóre. Ke standartce se postavil Moravec a neskutečnou dělovkou vymetl pavučinky domácí branky. 0:1. Viděli jsme opravdu výstavní gól, za který by se nestyděl kdejaký prvoligový hráč. Po dobrých kombinacích Lipí to vícekrát zkoušel Vondroušek, bránu však ani v jednom případě netrefil. Včelná se dostávala do útoku pouze dlouhými nákopy. Ani kombinace po ose Vondroušek - Říha - Skála gólem neskončila. Ke konci poločasu si připsal dva výborné zákroky Macháček a tak šlo Lipíčko do kabin s jednobrankovým náskokem.

Ve druhém poločase jsme nemuseli na gól čekat dlouho. Po dobře rozehrané standartce se k míči dostal Moravec, jeho zblokovaná přihrávka se dostala na penaltu k Š. Svobodovi, který uklidil balón za záda domácího gólmana. 0:2. Lipí i nadále kombinuje spíše středem hřiště. Hráči Včelné hrozili především ze standartek, všechna zakončení letěla mimo branku Macháčka nebo do jeho náruče. Některé akce našich hráčů končily překombinováním a následnou ztrátou míče. I Lipíčko si vybralo hluchou patnáctiminutovku, docházelo k mnoha faulům a nedařil se přechod do útoku. Včelná toho však nedokázala využít. Ke konci zápasu se hostující hráči dokázali ještě zvednout, pěkně rozehrané akce ale mnohokrát končily na nesmyslně odmávaném ofsajdu pomezního Včelné. Na křídle se ocitl i Mojžíš, který po přihrávce od Kašeho pořádně provětral domácího brankáře. Po rohu Moravce hlavičkoval sám na malém vápně Skála, ale nemířil mezi tyče. V 82´ se míč dostal k Říhovi, který svedl těžký souboj s domácím stoperem, povodil si gólmana a zakončoval do prázdné. 0:3. Včelná si za celý druhý poločas nedokázala vytvořit ani jednu vyloženou šanci, Macháček byl v druhé půli téměř bez práce. Do konce zápasu se stav již nezměnil.

Lipíčko tak zaslouženě bere tři body. Kvalitní tréninky se pod vedením Jirky Holinky začínají projevovat a výkon celého mužstva jde nahoru. V zápase jsme viděli nasazení, bojovnost a krásné kombinační akce.

Další utkání sehraje Lipíčko na domácí půdě proti záloze Kamenného Újezda v neděli 2. června. Výkop je tradičně v 15 hodin.


Zpět