Zlepšený výkon ve 2. poločase přinesl 3 body

01.04.2019 08:50

TJ Sokol Lipí - SK Lišov "B"

Stav zápasu: 2:1

Góly: 58´ Říha J. , 60´ Kaše (p.) / 42´ Kyrián

ŽK: 57´ Svoboda M., 64´ Skála, 66´ Říha J., 89´ Macháček / 60´ Mlýnek

Sestava: Macháček - Svoboda M., Mojžíš "C",  Vondroušek, Jinek T. - Říha J., Svoboda Š., Holinka, Skála - Moravec, Jeněk

Střídali: Bourek, Kaše

Úvod zápasu patřil spíše hostům, ale do výraznějšího zakončení se nedostali. Po Skálově autu vybojoval Moravec roh, před brankou hostů došlo k menšímu závaru, který skončil pouze útočným faulem. V následných minutách se rozezvučely brankové konstrukce. Nejprve roh hostů olízl břevno, na druhé straně Mojžíš krásnou střelou trefil tyč. V 17' hosté předvedli krásnou kombinaci, Macháček stihl včas vyběhnout a zlikvidoval i následnou dorážku. O minutu později opět vynikl Macháček, když hostům chytil další tutovku. Lipí se dostávalo do hry pouze sporadicky. O podporu útoku se snažil M. Svoboda, který vybojoval roh. Tlak Lišova neustával, avšak střely byly buď zblokované, anebo je pochytal Macháček. Ve 38' vyslal Holinka dělovku, ovšem branku netrefil. Závěr 1. poločasu patřil hostům. Lišov útočil po levé straně, střelu mezi tyče chytil vynikající Macháček. Ve 42' jsme viděli 1. gól utkání. Po pravé straně se hráč hostů dostal ke střele, Macháček ji vyrazil, stačil zasáhnout i při následné dorážce, na třetí střelu už byl krátký. 0:1. Na konci poločasu ještě stihl Macháček napravit svojí hrubku, kdy namazal soupeři téměř před prázdnou bránu, a tak se šlo do kabin za stavu 1:0 pro hosty.

Začátek 2. poločasu opět patřil hostům. Mojžíš s Vondrouškem hasili akce hostů na poslední chvíli skluzem. V 55' hráč hostů vybojoval po dlouhém výkopu Macháčka balón, přeloboval domácí obranu a následná střela trefila tyč Macháčkovy branky. V tom Lipíčko zavelelo k obratu. Na dlouhý centr si naběhl J. Říha, dával pod sebe na Kašeho, který trefil tyč, dorážející J. Říha se už pěknou ranou o řevno nemýlil. 1:1. O dvě minuty později vznikl závar před hostující brankou a nastřelená ruka znamenala penaltu pro Lipíčko. Kaše poslal gólmana na druhou stranu branky a domácí fans se tak mohli podruhé radovat. 2:1. Jedovatou střelu vyslal Holinka, gólman míč nejistým zákrokem pouze vyrazil. Na hřišti se začalo přiostřovat, když Skála a J. Říha obdrželi každý žlutou kartu. Hosté se nevzdávali. Výborný obranný zákrok předvedl M. Svoboda a Mojžíš na brakové čáře odhlavičkoval jasný gól. V dalších minutách si opět Macháček připsal dva pěkné zákroky. V 82' mohlo být rozhodnuto. Holinka běžel sám na bránu, avšak střela letěla hodně mimo branku. Hosté ze svého tlaku vytěžili roh. Kopnutý míč hlavičkoval z penalty osamocený hráč Lišova, Macháček famózním zákrokem zachránil Lipíčku vítězství. Zbylé minutky se už spíše dohrávaly na soupeřově polovině.

Lipíčko si po zlepšeném výkonu ve 2. poločase připisuje 3 body do tabulky. Je nutno pochválit celý tým za nasazení, bojovnost a vůli otočit nepříznivé skóre. Hráčem utkání byl však jednoznačně Jiří Macháček, který pochytal neskutečné množství tutovek.

Další zápas se odehraje v sobotu 6. 4. 2019 od 16:30 v Týně nad Vltavou.

Fotogalerie zde: https://skj-naty.rajce.idnes.cz/TJ_Sokol_Lipi_-_Lisov_B - Foto Natálka Kočerová

Zpět