Změny v kádru před sezónou 2016/2017

19.08.2016 14:32

Již tuto sobotu zahájí fotbalisté Lipíčka nový soutěžní ročník. Po krátké letní pauze, během které se naše mužstvo věnovalo především herní přípravě (3 turnaje, 2 přátelské zápasy), nastoupíme na hřišti nevyzpytatelných Kolodějí. V loňském ročníku jsme obsadili konečné čtvrté místo, přes léto ovšem kádr Lipíčka doznal citelných změn. Pro nás bohužel spíše k v negativním slova smyslu. Hostování skončilo Holinkovi, jenž se vrátil do mateřského Týna n. Vlt. Kariéru ukončil útočník Pavel Svoboda a z důvodu dlouhodobých zranění nemůžeme počítat ani s Radouchem a Ivančovem. Změny se udály také v trenérském týmu. Asistent trenéra Pavel Kočer se přestěhoval do nedalekých Žabovřesk, které povede v pozici hlavního kouče. Jeho místo pak převzal hrající kapitán Lukáš Kruťko, jenž má na starosti tréninkové jednotky a je prodlouženou rukou trenéra Jurky.

Výše zmiňované absence vyřešilo vedení klubu příchodem dvojice hráčů. Pětadvacetiletý David Čáp a o dva roky mladší Jan Zoch přichází oživit své fotbalové kariéry po několika letech. David prošel mládežnickými celky Dynama jakožto brankář, mihl se také v prachatickém Tatranu. Do Lipí přichází krýt záda jasné jedničce Macháčkovi, je však schopný bez problémů naskočit na jakýkoliv post v poli. Druhý jmenovaný v minulosti nastupoval za Rudolfov a Čtyři Dvory. Po dlouhodobém zranění pak s tréninkem pomalu začíná rekonvalescent Petr Klečka, jenž by mohl na podzim do několika utkání naskočit. O příchodu dalších hráčů klub jedná a není vyloučeno, že se v brzké době nějaká nová tvář ještě objeví.

Jak se bude Lipíčku v nové sezóně dařit, jak si dokáže poradit s výraznými změnami v kádru a co soutěž nabídne s triem nových mužstev - Borek, Loko "B" a Boršov "B", se dozvíme v průběhu podzimu.

Změny v kádru

Příchody:

Jan Zoch (volný hráč)

David Čáp (volný hráč)

Odchody:

Holinka (návrat z host. Týn n. Vlt)

P. Svoboda (přerušení kariéry)

Radouch (dlouhodobé zranění)

Ivančov (dlouhodobé zranění, návrat z host. Planá)

P. Kočer (trenér Žabovřesk)

 

aktuální soupiska pro sezónu 2016/2017 ZDE

 

Zpět