Zpověď kapitána před jarní částí

22.03.2018 11:45

Dlouhá zimní přestávka je definitivně u konce. Pokud tomu počasí dovolí, již tuto neděli vstoupí fotbalisté Lipíčka do jarní části na hřišti Boršova. Před ostrým startem jsme si vzali na paškál kapitána Lukáše Kruťka, kterému jsme položili několik otázek. Autor čtyř podzimních branek se zpětně ohlíží za uplynulým půlrokem, hovoří o novinkách v táboře Lipíčka a také přibližuje cíle pro jarní část.

Lukáši, na začátek se ještě vraťme k uplynulému podzimu. Jak bys ho ve stručnosti zhodnotil?
Ahoj všem..tak naprostá spokojenost panuje s výsledky na našem hřišti, což muselo potěšit naše fanoušky (úsměv). Především proto jsme přezimovali na druhém místě. Horší uz to bylo na hřištích soupeřů, kde jsme i dobře rozehrané zápasy nedokázali dotahnout do vítězného konce.

Zimní přestávka a příprava bývá u většiny fotbalistů velice nepopulární. Letos byla navíc tuhá zima, která nejednomu mančaftu přípravu zkomplikovala. Jak tomu bylo u vás? Myslíš, že hráči Lipíčka budou na jaro kvalitně připraveni?
Děkuji za tuto otázku (smích). Naše zimní příprava byla na bodu mrazu! Nedokázali jsme se scházet v dostatečném počtu, kolikrát jsme se nesešli vůbec. Já ale věřím, že to nebude mít velký vliv. Skoro všichni přes zimu dělají jiné sporty a tak budou zcela jistě připraveni (úsměv).

Během podzimu jste pořídili zbrusu novou sadu dresů a míčů, nakoupili kšiltovky a teplákovky. V únoru proběhla valná hromada a sportovní ples. Nově byla zakoupena světelná časomíra. Co bys řekl k těmto změnám a novinkám?
Jo, tak snažíme se (smích). Jak říkáš, teplákovky, dresy, míče a kšiltovky jsou super a za to díky všem, co se na tom podíleli. Další poděkování patří Bajzovce a všem kteří se zasloužili o to, že na jaře u nás uvidíte  světelnou tabuli.

Zaslechl jsem také něco o možné výstavbě hřiště s umělkou podobné tomu, jaké mají v Jankově. Co je na tom pravdy?
To je další věc, na které se pracuje. Máme projekt i místo. Jediné co schází, jsou finance na vystavbu. Já ale věřím, že vše dobře dopadne a do pár let bude náš areál zase o něco krásnější (úsměv).

Nyní k jarní části. Na úvod nás tuto neděli (pokud počasí dovolí) čeká utkání na hřišti Boršova, kde se utkáme s místní zálohou. Vzhledem k tomu, že jejich áčko začíná až o týden později, dají se v dresu domácích očekávat nějací pendlové. Jaké očekáváš utkání a s čím do Boršova pojedete?
Do Boršova pojedeme vyhrát! Je to náš tradiční soupeř už hodně dlouho a na nic jiného myslet nemůžeme. I když to určitě nebude nic jednoduchého. Pendlové mě nezajímají!!

Proběhly během zimy nějaké změny v kádru?  
Těsně před začátkem podzimní části přišel Pavlík Moravec. To musím říct, že se hodně povedlo. Jinak během zimní přestávky žádné změny neproběhly. Musíme především ustálit stávající kádr a hlavně být všichni zdraví. Což se nám bohužel už delší dobu nedaří.

A jaké jsou cíle Lipíčka ve zbytku sezóny? Zůstává tím hlavním umístění v TOP7, které znamená udržení III. třídy i pro příští ročník?
Zůstává! I když samozřejmě myslíme na co nejlepší umístění.

Tvůj osobní tip na vítěze soutěže? Myslíš, že si již Lokomotiva 10ti bodový náskok pohlídá?                                                                                                                     Ano, myslím, že Lokomotiva své první místo uhájí. Na nás a všech ostatních bude jí to co nejvíce znepříjemnit.

Něco, co bys chtěl závěrem spoluhráčům, fanouškům, funkcionářům, prostě všem co se pohybují okolo Lipíčka vzkázat?
Mějte rádi fotbal. Dík ahoj (smích).

Zpět